Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λουσάκα: Εβδομάδα Αφιερωματικών Εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Παιδεία

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Παρίσι, η Ελληνορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Λουσάκα και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ζάμπιας, διοργανώνει Εβδομάδα Αφιερωματικών Εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Παιδεία.

Η διοργάνωση, θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, στη Λουσάκα, την πρωτεύουσα της Ζάμπιας και θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών/αθλητικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία στην Ζάμπια, όπως αθλητικά εργαστήρια, ημερίδες, αθλητικά δρώμενα, ομιλίες από Ολυμπιονίκες και παράγοντες του αθλητισμού, εκδηλώσεις μουσικών συνθέσεων συνδεδεμένων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ.ά.

Στην εβδομαδιαία εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν εξέχουσες προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό, πνευματικό, διπλωματικό και κοινωνικό χώρο της Ζάμπιας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

“Με την εκδήλωση αυτή θα δοθεί η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε τις πανανθρώπινες επίκαιρες αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι», η ευγενής άμιλλα και η Ολυμπιακή εκεχειρία. Το Ολυμπιακό Ιδεώδες είναι φιλοσοφία ζωής που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής, συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας και Μοζαμβίκης.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More