Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Λύγισε” δύσκολα τον ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες

 

Αν και δυσκολεύτηκε, ο Μίλωνας κατάφερε να επιβληθεί με 3:1 σετ κόντρα στους Κρητικούς στο κλειστό γυμναστήριο “Κροίσος Πέρσης”, επιστρέφοντας έτσι στα νικηφόρα αποτελέσματα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών.

Ο αγώνας

Σπουδαίες ήταν οι “μάχες” κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ ανάμεσα στις δυο ομάδες. Καμία από τις δυο δεν κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα, ωστόσο ο Μίλωνας πήρε “αέρα” τεσσάρων πόντων (13:9) έχοντας ως πρωταγωνιστή του τον Μολίνα. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια αντέδρασε, μειώνοντας σε 17:16 χάρη σε κάποιους πόντους από τους Ροντρίγκο και Σισούκου. Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με ένα… video challenge που πήρε ο Σάκης Ψάρρας για ένα μπλοκ-άουτ. Ο προπονητής των γηπεδούχων δικαιώθηκε σε μια δύσκολη φάση και έτσι έγινε το 1:0 με το σετ να τελειώνει στο 25:23.

Οι Κρητικοί με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Σισούκου και παίρνοντας κάποιους πόντους από το σερβίς του Χήρα, έδειξαν να έχουν το… πάνω χέρι, καθώς προηγήθηκαν με 12:9. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν βρήκαν καλό ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σετ αντέδρασαν και με τους Ανδρεάδη, Μολίνα και Γιορντάνοφ, πέρασαν μπροστά στο σκορ και έκαναν το 2:0 στα σετ με 27:25.

Παρά την καλή εκκίνηση της ομάδας του Κώστα Δεληκώστα στο τρίτο σετ της αναμέτρησης, το σύνολο του Σάκη Ψάρρα βρήκε λύσεις από τον πάγκο του. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος ακραίος, Αλέξανδρος Νανόπουλος, με δυο άσους και σερβίς που δυσκόλεψαν τους Κρητικούς, έβαλε σε θέση “ισχύος” ξανά τους γηπεδούχους. Ο Μίλωνας πήρε πόντους εκεί που χρειάστηκε από τον Γιορντάνοφ, ανεβάζοντας τη διαφορά στους τρεις πόντους (20:17) σε ένα αρκετά κομβικό σημείο. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ψύχραιμοι και με πρωταγωνιστές τους Χήρα και Γκόνα “έτρεξαν” ένα επιμέρους 6:0, παίρνοντας το σετ με 25:23, βάζοντας… φωτιά στην αναμέτρηση.

Ο Μίλωνας με απόλυτο πρωταγωνιστή του τον Γιορντάνοφ και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αρχή του τέταρτου σετ, ισορρόπησε το ματς και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (9:6). Ο Νανόπουλος συνέχισε να δίνει λύσεις στους Νεοσμυρνιώτες, όμως οι Κρητικοί… δεν το έβαζαν κάτω. Με κύριο εκφραστή τους τον Σισούκου, οι φιλοξενούμενοι έμεναν διαρκώς κοντά στο σκορ, όμως ένας πόντος του Μολίνα, έδωσε ξανά “αέρα” τριών πόντων στην ομάδα του (18:15). Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε στο τέλος και έτσι ο Μίλωνας πήρε το σετ με 25:18, επικρατώντας έτσι με 3:1 σετ επί του ΟΦΗ σε ένα συγκλονιστικό ματς. //

Τα σετ: 25:23, 27:25, 23:25, 25:18.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More