Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρομά – Τρεις συλλήψεις με κατηγορίες ακόμη και αρπαγής παιδιών

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, εγκληματική οργάνωση Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος άλλων κατοίκων του καταυλισμού στον Βλυχό Μεγάρων. Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης, στον καταυλισμό, τρεις Ρομά, ηλικίας 52, 30 και 26 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη 10 μελών της οργάνωσης, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εκβιάσεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, αρπαγή ανηλίκου, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα βιασμού, ληστεία, ρευματοκλοπή, τοκογλυφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, είχαν συστήσει την εγκληματική τους οργάνωση.  Τα θύματα ήταν κυρίως άτομα πιο ευάλωτα και αδύναμα να αντισταθούν, ενώ σε περίπτωση που δε συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις των κατηγορουμένων, τους ασκούσαν πιέσεις με τη χρήση απειλών, βίας και όπλων που αφορούσαν είτε τα ίδια τα θύματα, είτε μέλη της οικογένειάς τους.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκληρότητάς τους αποτελούσε το γεγονός ότι προέβαιναν ακόμα και σε αρπαγές παιδιών των θυμάτων, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα να τους παραδώσουν τα ζητούμενα ποσά.
Τα μέλη της οργάνωσης «αναλάμβαναν» και εκβιασμούς εκ μέρος τρίτων, ή «προστασία» κατοίκων του οικισμού, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει άτομο, εντός του οικισμού με την απειλή όπλου, το οποίο κατάφερε να διαφύγει. Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 15 περιπτώσεις τέλεσης των παραπάνω αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More