Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνησία: Περιοδεία Στέφανου Κασσελάκη σε Κάρλα, Κανάλια, Δράκεια, Βόλο

Περιοδεία στη Μαγνησία πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Γιώργο Μαρτίου, Λυδία Βενέρη, Αντώνη Γουναλάκη και τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Κηπουρό όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινώντας από την πολύπαθη περιοχής της Κάρλας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Βουλευτής Μαγνησίας και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και στελέχη της αυτοδιοίκησης. Όπως διαπίστωσαν, η εικόνα της περιοχής ελάχιστα έχει αλλάξει από τον Σεπτέμβριο. Παρά τη μεγάλη πρόοδο και την συνέπεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δύσκολο έργο των αποκαταστάσεων, χρειάζεται η έμπρακτη συνδρομή της Κυβέρνησης με κονδύλια και ουσιαστική συμπερίληψή της Περιφέρειας στις αποφάσεις για την ανασυγκρότηση των περιοχών. Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισκέφθηκαν το χωριό των Καναλίων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και της αυτοδιοίκησης για τους προβληματισμούς τους και τα άλυτα προβλήματα των περιοχών 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Επόμενη στάση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των 118 εκτελεσθέντων από τον Γερμανικό Στρατό Κατοχής ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο Ολοκαυτωμάτος της περιοχής. Πρόεδρος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γευμάτισαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και συνομίλησαν με πολίτες και επαγγελματίες.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μαγνησία ήταν η παραλία του Βόλου. Κατά την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε σκληρή κρητική στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι πρόκειται για μία κίνηση προκλητική, που στέλνει λάθος μήνυμα. Το ίδιο προκλητική χαρακτήρισε και την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα. Ειδική μνεία έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτική ανακυβίστηση. Όπως ανέφερε, η ΝΔ που εργαλειοποίησε πολιτικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποκάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «προδότες», σήμερα παρακαλά τη νέα εθνικιστική κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να τηρήσει τη Συμφωνία.

Τέλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει μία καλύτερη ζωή για τον Έλληνα πολίτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More