Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στη Μυτιλήνη

Με πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με παλαιότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, απέργησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στη Λέσβο, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία που πραγματοποίησαν στους δρόμους της πόλης της Μυτιλήνης. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απέργησαν σε ποσοστό 45% ενώ σε προηγούμενες απεργίες τα ποσοστά ήταν μονοψήφια.

Οι εκπαιδευτικοί σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή προκήρυξαν τρίωρες στάσεις εργασίας, ζητώντας απόσυρση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί λένε ναι στην αξιολόγηση , «αυτή όμως να γίνεται με επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και να μην είναι τιμωρητική προς τον εκπαιδευτικό και να κατηγοριοποιεί τα σχολεία».

Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Μακρύ Γυαλό όπου βρίσκονται τα γραφεία  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αντιπροσωπεία από την ΕΛΜΕ και το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια, Κατερίνα Στρατάκη. Η κυρία Στρατάκη δήλωσε ότι συμφωνεί με τους απεργούς και τα αιτήματά τους, ως συνάδελφος και θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στο υπουργείο ως οφείλει σαν Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η κ. Στρατάκη διαβεβαίωσε ότι δεν ακυρώθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω της αξιολόγησης, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μετέφεραν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι καζάνι που βράζει από τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και την προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Σαπφούς . Τα τελευταία χρόνια στη Μυτιλήνη, δεν υπήρχε συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε κινητοποιήσεις και η σημερινή πορεία , θύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου του 2014.

«Θέλουμε ένα σχολεία που να μπαίνουμε στην τάξη και να κάνουμε μάθημα , και όχι να ασχολούμαστε με άχρηστη γραφειοκρατία», σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλεία Καλαμιδιώτου. «Θέλουμε ένα σχολεία που να ενισχύει την κριτική σκέψη των μαθητών για να είναι αύριο ενεργοί πολίτες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More