Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές από Άγραφα, Λήμνο και Κομοτηνή γνώρισαν το Ευρωκοινοβούλιο

Εκπαιδευτικό και ενημερωτικό ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησαν μαθητές από την ελληνική Περιφέρεια μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκου Παπανδρέου. Οι μαθητές προέρχονταν από το Λύκειο Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων, το 1ο ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου και το 3ο Πειραματικό ΓΕ.Λ Κομοτηνής.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίσουν από κοντά κάποιες βασικές πτυχές του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους μαζί με τον κ. Παπανδρέου επισκέφτηκαν και το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί συναντήθηκαν με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος τους ενημέρωσε για το έργο, το ρόλο, καθώς και τις αρμοδιότητες της ΕΕ αλλά και του δικού του χαρτοφυλακίου.

Ήταν μια εξαιρετική και πρωτόγνωρη εμπειρία, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ευσταθία Παρασκευά διευθύντρια 3ου Πειραματικού ΓΕ.Λ Κομοτηνής. Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν εμπειρικά όσα μαθαίνουν για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επισήμανε και η Αντωνία Βαχαρακίδου διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More