Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές της σχολής Ουρσουλινών πραγματοποίησαν την τρίτη τους συνάντηση μελών ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Μαθητές και μαθήτριες της Ελληνογαλλικής σχολής Ουρσουλινών μαζί με τα σχολεία Saint Paul Πειραιά, Δελασάλ Θεσσαλονίκης & Δελασάλ Σύρου πραγματοποίησαν την τρίτη τους συνάντηση μελών ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την παιδεία, την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και την έρευνα. Η αίθουσα «Μίμης Πλέσσας», της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, πλημμύρισε από κόσμο. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μια μοναδική κυρίως οικονομική και λιγότερο πολιτική ένωση 27 ευρωπαϊκών χωρών, που όλες μαζί καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το εγχείρημα της ίδρυσης της Ε.Ε., το 1957 είχε κυρίαρχο στόχο την αποτροπή ενός Γ’ παγκοσμίου πολέμου, μετά  τον όλεθρο που προκάλεσε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Το πολιτικό κλίμα ήταν πιο ώριμο από ποτέ για μια ενδεχόμενη ενοποίηση της Ευρώπης.  

Η ενότητα θεωρήθηκε από πολλούς ως η μοναδική λύση για την αποφυγή μελλοντικών πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και την απομόνωση των ακραίων μορφών εθνικισμού. Το έναυσμα έδωσε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, με το λόγο που εκφώνησε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης το 1946, στον οποίο προτείνει την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής οικογένειας σε κλίμα ειρήνης, ασφάλειας και ελευθερίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Βασίλειος Σπυρογιάννης, Γενικός Διευθυντής Γυμνασίου – Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, κατά την ομιλία του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πιο επιτυχημένο εγχείρημα ειρήνης στην ανθρώπινη ιστορία και βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2012. Τα προτερήματά της σήμερα στον κόσμο βρίσκονται στην οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την καινοτομία, αλλά και στα προγράμματα της σε άλλες χώρες με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις Αρχές & Αξίες της με βάση της αρχές της Δημοκρατίας και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο video που ακολουθεί μιλούν οι μαθήτριες Μικαέλα Βακονδίου και Βασιλεία Ξαγοράρη  – μαθήτριες της Α’ Λυκείου στο Δελασάλ Σύρου, η Έλενα Αρχοντάκη – μαθήτρια Λυκείου Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul Πειραιά, η Αγγελική Ιωαννίδου – μαθήτρια Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και ο Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Βασίλειος Σπυρογιάννης.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More