Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρτυρία δημοσιογράφου ΕΡΤ από το δυστύχημα της Τιθορέας το 1994: «Το σοκ σε συνοδεύει για όλη σου την ζωή»

Την συγκλονιστική μαρτυρία της από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στην Τιθορέα το 1994, την οποία βίωσε ως επιβάτισα σε μικρή ηλικία και ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια, μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάνια Γκουσιάρη, μιλώντας από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης και απόδοσης των θυμάτων στους συγγενείς τους.

Όπως ανέφερε, στο τραγικό εκείνο δυστύχημα στο οποίο δεν γύρισε ένα συγκεκριμένο κλειδί που οδήγησε στον εκτροχιασμό του τρένου, είχαν χάσει την ζωή τους 5 άτομα που επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι, ενώ η ίδια βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι. Το τραυματικό αυτό γεγονός την συνοδεύει, όπως είπε μέχρι σήμερα, αν και η ίδια δεν τραυματίστηκε ούτε κινδύνευσε η ζωή της.

Η μαρτυρία αυτή όμως, είναι ενδεικτική για το σοκ που έχουν υποστεί όλοι οι επιβάτες στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών  που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους αλλά και το ενδεχόμενο μετατραυματικό στρες που ενδέχεται να ακολουθήσει τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας σε όλη την ζωή τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More