Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Ορμύλια από τις νεροποντές και το χαλάζι

Σάρωσε τη χώρα η κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, κεραυνούς αλλά και χαλαζόπτωση. Τη νύχτα πνίγηκαν η Χαλκιδική και η Πτολεμαΐδα, ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημίες σε καλλιέργειες. Στη Φθιώτιδα, έπεσαν δέντρα και σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Στην Αττική άνοιξαν οι ουρανοί, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη σε Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, βόρειο Αιγαίο και Χαλκιδική.

Στην Ορμύλια, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το μάζεμα τις πράσινης ελιάς, οι ελαιοπαραγωγοί  είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Το χαλάζι που έπεσε και διήρκεσε ένα τέταρτο, ήταν αρκετό ώστε να καταστρέψει πολλά στρέμματα βρώσιμης ελιάς.

Στη Φλώρινα, λίγα λεπτά χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες μήλων και αχλαδιών στην τοπική κοινότητα Βεύης και μάλιστα λίγο πριν από την συγκομιδή τους. Το επόμενο βήμα, είναι να έρθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις ζημίες.
Στην Πτολεμαΐδα, η πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ, εξαιτίας της καταιγίδας, μεγάλο τμήμα της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα. Κεραυνός έπεσε σε τρακτέρ και το έκαψε, ενώ τοίχος καταπλάκωσε σταθμευμένο όχημα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΛΕΡΙΑ ΔΟΛΑΨΑΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΓΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΚΕΣΚΙΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More