Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Μεγάλες Ώρες”: Η αναζήτηση του θείου μέσα από την εναρμόνιση της βυζαντινής με τη δυτική μουσική

Η συναυλία «Μεγάλες Ώρες» του Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσιάζεται απόψε Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δάσους, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και το sold out που σημείωσε στο Ηρώδειο, με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, τον Απόστολο Μόσιο και την Ελεάννα Βαρελά. Συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη.

Η αφορμή για να δημιουργήσει αυτό το έργο ήταν η σχέση του ίδιου του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με το θείο.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης που σπούδασε Θεολογία, καταθέτει συνθετικά τη γνώση του μέσα από τον μουσικό του κόσμο και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να εναρμονίσει την Βυζαντινή με την  Δυτική μουσική.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή συναυλία σαν κατανυκτική προσευχή, που ακούγεται σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού.
Σε αυτό συμβάλουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης Απόστολος Μόσιος και Ελεάννα Βαρελά, που ενώνουν τις φωνές τους μαζί με 100 χορωδούς από τέσσερις Χορωδίες, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, τη Γυναικεία Χορωδία «Ευ Choralis», το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός» και τη Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Δάσους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη

«Μεγάλες Ώρες»: Ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο στο θέατρο Δάσους

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More