Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη ανταπόκριση των Καλαματιανών στη συγκέντρωση ειδών για τους σεισμόπληκτους

Μεγάλη αλλά και συγκινητική είναι η ανταπόκριση του λαού της Καλαμάτας στη συγκέντρωση πρώτων ειδών ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος από την πρώτη μέρα των φονικών σεισμών που έπληξαν τους γειτονικούς λαούς, εξέφρασε την οδύνη του και κάλεσε άμεσα σε έμπρακτη αλληλεγγύη, χθες επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Πόλης όπου συγκεντρώνονται από την περασμένη Τρίτη τα είδη πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν για βοήθεια ανέφερε: «Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σκληρά δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας είναι εντυπωσιακή και συγκινητική».

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Ακολούθως ο Δήμος, σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα αποστείλει τα είδη στην Αθήνα, προκειμένου κεντρικά να αποσταλεί βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Ανάλογη συγκέντρωση προϊόντων πραγματοποιείται τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας όσο και από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More