Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελβούρνη: Τα 60 χρόνια συμπλήρωσε η ελληνική κοινότητα Oakleigh

Η Ελληνική Κοινότητα του Oakleigh συμπλήρωσε 60 χρόνια από την ίδρυσή της και το σχολείο των Αγίων Αναργύρων «Sts Anargiri Greek Language Centre» με έδρα το Oakleigh, αποφάσισε να αφιερώσει την τελική γιορτή των μαθητών στην Κοινότητα. Ήταν ένα ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία της μετανάστευσης μέσω τραγουδιών, μουσικής και χορού.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους ήχους της ορχήστρας Omados, εντυπωσίασαν με την παρουσίασή τους. Ερμήνευσαν τραγούδια που αφορούν τη μετανάστευση, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και παρουσίασαν επίσης ένα μικρό σχετικό σκετσάκι. Καθοδηγούμενοι από τους/τις εκπαιδευτικούς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να πραγματοποιηθεί μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέος Κόσμος”, μέσω μιας ομιλίας, έγινε μια αναδρομή στα γεγονότα, αλλά και στα πρόσωπα-σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία της Κοινότητάς, στα δρώμενα της παροικίας στη Μελβούρνη η οποία, όχι μόνο συγκίνησε τους μεγαλύτερους αλλά ήταν μια ευκαιρία για όλους τους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία της. Επιπρόσθετα, στην ομιλία τους οι μαθητές, αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες της μετανάστευσης, στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι μετανάστες της πρώτης γενιάς, αλλά και στο κουράγιο, στο θάρρος τους, στο φιλότιμό τους και στην ενότητά τους, που τους έκαναν στο τέλος να τα καταφέρουν επάξια και να κερδίσουν το σεβασμό όλων.

Οι επόμενες γενιές συνεχίζουν να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους – από όποια γωνιά της Ελλάδας και να κρατά η σκούφια τους. Μαθαίνουν τη γλώσσα στο σπίτι αλλά και στο Ελληνικό σχολείο, μέσα τους κουβαλούν την πίστη τους, μαθαίνουν χορούς, ήθη και έθιμα στους διάφορους συλλόγους, την επισκέπτονται και ερωτεύονται με τη χάρη της Ελλάδας και ένα είναι το σίγουρο. Παρά την απόσταση, συνεχίζουν οι μετέπειτα γενιές να την αγαπούν – και να την αποκαλούν ‘μητέρα πατρίδα’.

Πηγή: neoskosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More