Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός σήμερα από τα πυρά του στρατού του Ισραήλ σε χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν λόγο για ανταλλαγή πυρών.

«Ο Αμπντούλ Ραχίμ Φαγιέζ Γάναμ, 36 ετών, σκοτώθηκε από μια σφαίρα της κατοχής στο κεφάλι, στο Ακάμπα», στη βορειοανατολική Δυτική Όχθη», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο χωριό αυτό, στο πλαίσιο της οποία στρατιώτες «περικύκλωσαν το σπίτι υπόπτου που καταζητούνταν και χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες και φορητά συστήματα εκτόξευσης ρουκετών».

Στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών με ενόπλους» ένας από αυτούς χτυπήθηκε, πρόσθεσε ο στρατός, ενώ διευκρίνισε ότι στο εσωτερικό του σπιτιού εντοπίστηκαν «δύο αυτοσχέδιες βόμβες και στρατιωτικός εξοπλισμός».

Φωτογράφος του AFP είδε μαύρο καπνό να υψώνεται από κτίριο του Ακάμπα στη διάρκεια της επιδρομής του ισραηλινού στρατού.

Μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, οι κάτοικοι του χωριού πήγαν μαζικά στο σπίτι που είχε γίνει στόχος των στρατιωτών. Σε κάποιους τοίχους και ταβάνια του σπιτιού ήταν εμφανή τα σημάδια από βλήματα, στην πρόσοψή του υπήρχε μια τρύπα αρκετών εκατοστών, ενώ στο εσωτερικό του είχαν καταστραφεί κάποιοι εσωτερικοί τοίχοι.

Στη συνέχεια δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του Γάναμ.

Τουλάχιστον 225 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More