Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με γαλλικό κλειδί, ξεκλείδωσε τον ΠΑΣ!

 

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ανώτεροι κόντρα στους Ηπειρώτες, επικράτησαν με 2-0 και ξεκίνησαν με… χαμόγελα το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς οι σκόρερ. 

Την πρώτη του νίκη για την σεζόν 2022/23 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στην Σούπερ Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν ουσιαστικοί, βρήκαν αυτό που έψαχναν στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβασαν την ψυχολογία τους για την ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού σε λίγες μέρες στο “Γ. Καραίσκάκης” για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αγώνας

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Μόλις στο 4′ οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν με τον Αγκιμπού Καμαρά να κάνει προβολή από κοντά μετά από γύρισμα με κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος, αφού μετά από κεφαλιά του Χασάν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 8′ μετά από κόρνερ των γηπεδούχων ο Σισέ πήρε κεφαλιά με τον Πριόρ να αποκρούει ενστικτωδώς. Η κυριαρχία των “ερυθρόλευκων” συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ωστόσο, στο 45′ ο ΠΑΣ έγινε επικίνδυνος, έφτασε στο 1-0 με αυτογκόλ του Μανωλά, το οποίο δεν μέτρησε ορθώς λόγω οφσάιντ.

Δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος απείλησε με τον Αγκιμπού Καμαρά στο 48′. Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΣ “χτύπησε” στην αντεπίθεση με τον Καραχάλιο να προσπαθεί να απειλήσει με την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ. Στο 57′ οι Πειραιώτες βρήκαν αυτό που αναζητούσαν. Ο Άβιλα έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα με τον Ματιέ Βαλμπουενά να κερδίζει με κεφαλιά τον Πριόρ. Στο 65′ οι Γιαννιώτες έγιναν επικίνδυνοι, όμως το σουτ του Μπιλμπάο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι “ερυθρόλευκοι” στο 74′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με ένα υπέροχο τέρμα του Ραντζέλοβιτς, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γάλλου τερματοφύλακα, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τη νίκη. Στο 90’+3, ο Μπαγαλιάνης απείλησε τον Βατσλίκ, με τον Τσέχο να απομακρύνει θεαματικά. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική στην εστία για την ομάδα των Ιωαννίνων.

ΓΚΟΛ: 57′ Βαλμπουενά, 74′ Ραντζέλοβιτς

Δοκάρι: 6′ Χασάν

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46′ Άβιλα), Σισέ, Μανωλάς (78′ Μπα), Κούτρης, Μπουχαλάκης (54′ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Ντε λα Φουέντε (63′ Μασούρας), Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Χασάν (53′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35′ Μπαγαλιάνης), Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78′ Ριένστρα), Κόντε (77′ Σταματελόπουλος), Μέντες Μορεϊρα (60′ Τζήμας), Λώλης (61′ Παμλίδης).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More