Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι περιπτώσεις παραμέλησης παιδιών στον Βόλο

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών ο δήμος Βόλου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “κακοποίηση και παραμέληση ανηλίκων”, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον» με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ειδικών για το θέμα επιστημόνων.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η  Μαρία -Σοφία Βαϊτση, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, εισαγγελέας Ανηλίκων, που ανέπτυξε το θέμα «Παραμέληση Ανηλίκων. Κακή άσκηση επιμέλειας και γονικής μέριμνας. Ο ρόλος του Εισαγγελέα».

Η κ. Βαϊτση, επισήμανε ότι η παραμέληση των παιδιών τείνει να γίνει «μάστιγα» της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τις σύγχρονες διαστάσεις του, στις αιτίες και τις ενδείξεις παραμέλησης παιδιών, στις νομικές συνέπειες, στον ρόλο του εισαγγελέα ανηλίκων, καθώς και στη συνεργασία του με του αρμόδιους φορείς όπως κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους των Κοινωνικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στους Δήμους, και στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και Κέντρα Υγείας της περιφέρειας τοπικής αρμοδιότητάς του.

Η κ. Βαϊτση τόνισε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου διεξάγει δεκάδες κοινωνικές έρευνες για περιπτώσεις κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων και δεν παρέλειψε να εξάρει την επάρκεια του επιστημονικού προσωπικού που στελεχώνει τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες φορέων της Μαγνησίας

Στην ομιλία της η Ευαγγελία Ηλιοπούλου, κοινωνική λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου με θέμα «Κοινωνική έρευνα για τη διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων/Αποτύπωση εμπειρίας των Κοινωνικών Λειτουργών του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου»,  παρέθεσε στοιχεία λέγοντας ότι το 2019 η υπηρεσία τους έκανε έρευνα σε  34 οικογένειες, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας και φέτος όπως τόνισε οι καταγγελίες είναι κατά 50% περισσότερες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More