Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και στο Ηράκλειο, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία των εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη πλατεία Ελευθερίας. Ο καλοκαιρινός καιρός που επικρατεί στο Ηράκλειο ήταν σύμμαχος των φετινών εκδηλώσεων και της παρέλασης που ακολούθησε στο κέντρο του Ηρακλείου, με τον κόσμο να κατακλύζει τους κεντρικούς δρόμους για να παρακολουθήσει μαθητές, εκπροσώπους οργανώσεων, συλλόγων και στρατιώτες να τιμούν την σημερινή επέτειο.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Ηράκλειο, εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, εξέφρασε τις ευχές σε όλους τους Έλληνες για την εθνική επέτειο και ευχήθηκε με υπερηφάνεια και υγεία να εορτάσουν και του χρόνου το έπος του 40.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος δήλωσε “το 1940 οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας είπαν ένα μεγάλο όχι απέναντι σε κάθε δυνάμεις ολοκληρωτισμού. Ογδόντα τρία χρόνια μετά, λέμε ναι στην ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Τους τιμούμε και τους ευγνωμονούμε γιατί εξαιτίας τους απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα αγαθά της Δημοκρατίας”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More