Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με συλλαλητήριο γιόρτασαν οι αγρότες της Θεσσαλίας τον επίσημο εορτασμό του Κιλελέρ

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός των 114 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων το 1910 στο Κιλελέρ.

Οι προγραμματισμένες ομιλίες και χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων από τους διοργανωτές, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Κιλελέρ, δεν έγιναν , ενώ σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας και ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, τόνισαν ότι συμμερίζονται τα αιτήματα των αγροτών και σέβονται την απόφασή τους για διοργάνωση συλλαλητηρίου, διαφώνησαν για το “μπλόκο” της εκδήλωσης.

Στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκε, η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της στήριξε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει λύσεις, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους.

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών ζήτσε από την κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, όπως και η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και οι εκπρόσωποι, της Νέας Αριστεράς, Ζωή Ακριβούλη και της Ελληνικής Λύσης, Αλέξανδρος Παπαχατζής.

Νωρίτερα αγρότες της Αγιάς πέταξαν μήλα στο οδόστρωμα , ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιλεκτικές αποζημιώσεις, που δόθηκαν μόνο σε συναδέλφους τους, του Πηλίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More