Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το… αριστερό η “εποχή” Τεν Χαγκ, “έκλεψαν” το βαθμό οι “μέλισσες”

 

Πρεμιέρα στο “Όλντ Τράφορντ” υπό το βλέμμα του Σερ Άλεξ και τον Ρονάλντο στον πάγκο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας την πρώτη απώλεια, καθώς έχασε από τη Μπράιτον, η οποία κερδίζει τους “κόκκινους διαβόλους” για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός έδρας. Στο άλλο παιχνίδι Λέστερ και Μπρέντφορντ μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο έκτο λεπτό με τον Μπρούνο Φερνάντες να αστοχεί από ευνοϊκή θέση, ενώ ήταν αμαρκάριστος. Οι “μπέμπηδες” ενώ είχαν την κατοχή ήταν επιρρεπής στο λάθος, χαρίζοντας τη μπάλα στη Μπράιτον, η οποία είχε “υποψίες” ευκαιριών.

Αυτές τελικά μετουσιώθηκαν σε γκολ, όταν οι “γλάροι” στο 30′ “πάγωσαν” το “Ολντ Τράφορντ”, με τον Τροσάρντ να περνάει μία εξαιρετική μπαλιά στον Γουέλμπεκ, με τον τελευταίο να γυρνάει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και τον Γκρος να έχει εύκολο έργο, σημειώνοντας το 1-0. Στο 40′ ήρθε και δεύτερο γκολ για τη Μπράιτον, καθώς αναπτύχθηκε υποδειγματικά με τον Μαρτς να συγκλίνει και να σουτάρει, τον Ντε Χέα να διώχνει τη μπάλα, που έφτασε στα πόδια του ελεύθερου Γκρος, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Όπως ήταν φυσικό οι “κόκκινοι διάβολοι” μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο 53ο λεπτό στη θέση του Φρεντ. Στο 68ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν, δημιουργήθηκε μία αναμπουμπούλα με τον Νταλότ να βρίσκει τη μπάλα και να τον Μακ Άλιστερ άθελα του να στέλνει τα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα υπόλοιπα λεπτά πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρει, όμως, να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η Γιουνάιτεντ έχει να χάσει το τελευταίο παιχνίδι της προηγούμενης και το πρώτο της νέας χρονιάς από το 1973.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Σο, Μαγκουάιρ, Μαρτίνες, ΜακΤόμινεϊ (Φαν Ντε Μπεκ 78′), Φρεντ (Ρονάλντο 53′), Φερνάντες (Γκαρνάτσο 91′), Έρικσεν, Σάντσο (Ελανγκά 90′), Ράσφορντ.

Μπράιτον (Γκράχαμ Πότερ): Σάντσες, Φέλτμαν, Ντανκ, Γουέμπστερ, Τροσάρντ, Καϊσέδο, Μακ Άλιστερ, Μαρτς, Γκρος, Λαλάνα, Γουέλμπεκ.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν την ίδια ώρα, η Λέστερ ευτύχισε να προηγείται στο ημίχρονο μετά από μία εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον, ο οποίος βρήκε το κεφάλι του Καστάνιε και εκείνος με μία δυνατή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι “αλεπούδες” σημείωσαν γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 46ο λεπτό ο Χολ σκόραρε μετά από ασίστ του Βάρντι. Η Μπρέντφορντ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με ένα εξαιρετικό τελείωμα του Τόνεϊ, που μείωσε σε 2-1 στο 62′. Εκεί που όλα έδειχναν Λέστερ, ο Ντασίλβα με μία εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γουόρντ στο 86′ “κλέβοντας” την ισοπαλία για τις “μέλισσες”.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Γουόρντ, Αμάρτεϊ, Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν,  Εντίντι,  Τίλεμανς, Μάντισον, Χολ (Ντάκα 73′), Καστάνιε, Βάρντι

 Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια, Χίκι, Γιάνσον, Μι (Πότερ 59′), Χένρι, Γένσεν (Ντασίλβα 59′), Νέργκαρντ (Μπαπτίστε 73′), Τζανέλ, Μπεούμο, Τόνεϊ, Βίσα

Η πρώτη αγωνιστική της Premier League ολοκληρώνεται με το παιχνίδι Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More