Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για τον ένα χρόνο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό.

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των αξιών της ΕΕ. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη ρωσική εισβολή στην , η οποία αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των αξιών. Η στέκεται αλληλέγγυα στον ουκρανικό λαό, που μάχεται ηρωικά για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του. Slava Ukraini! pic.twitter.com/rntOQ7ZO5N

— President GR (@PresidencyGR) February 24, 2023

Στη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναφέρεται σε ανάρτηση του και ο Πρωθυπουργός. «Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η σκέψη μας είναι επίσης στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας εκεί. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι τη νίκη της» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

One year after the illegal invasion of Ukraine by Russia, Greece stands unwaveringly on the side of the brave defenders of freedom and democracy. Our thoughts are also with the devastated city of Mariupol and our fellow Greeks there.

We #StandwithUkraine until Ukraine’s victory.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 24, 2023

Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, όταν μάλιστα στη «μεγάλη εικόνα» προβάλλει ολοφάνερα η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, επισημαίνει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε μήνυμά του για τη σημερινή θλιβερή επέτειο.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει: «Ένας χρόνος που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ από τη μια και η Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη, λύνουν τις διάφορες τους στις πλάτες δυο λαών που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά στο πλαίσιο του σοσιαλισμού.

Ένας χρόνος, όμως, που και οι άλλοι λαοί, ιδιαίτερα της Ευρώπης, πληρώνουν για τη συνέχιση και κλιμάκωση του πολέμου, «ματώνουν» για τους ανταγωνισμούς γύρω από τον πλούτο της περιοχής, τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στο λαό και συνεχίζει για να σταματήσει η πολύμορφη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις και να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την εμπλοκή στον πόλεμο, με τις κυρώσεις στη Ρωσία που πληρώνει όμως μόνο ο ελληνικός λαός, χειροκροτούσαν μαζί στη βουλή τον Ζελένσκι και τους ναζί του «Τάγματος Αζόφ». Οι εγκληματικές ευθύνες τους είναι ένας επιπλέον λόγος για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, αποτελεί κριτήριο ψήφου και μπορεί να δυναμώσει μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των θυμάτων, εναντίον της βάρβαρης εισβολής του Πούτιν και της κλιμάκωσης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακόμα αναφέρεται «Συμπληρώνεται 1 χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για την ανάγκη απερίφραστης καταδίκης της βάρβαρης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, της στήριξης των θυμάτων του πολέμου (ουκρανών προσφύγων κλπ.) και της απόσυρσης του ΝΑΤΟ από την περιοχή, ώστε να μπορέσει να επανέλθει η ειρήνη, έναντι της κλιμάκωσης του πολέμου.

Το ΜέΡΑ25 εξ αρχής, μέσα κι έξω από την χώρα, στέλνει το μήνυμα της Ειρήνης, αλλά και της μη εμπλοκής της χώρας μας σε έναν επικίνδυνο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς στην περιοχή, αλλά ακόμα και για τον λαό μας, με την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης από τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και την ΝΔ στη συνέχεια, σε ορμητήριο του αμερικανονατοϊκού στρατού και κέντρο ανεφοδιασμού διαφόρων πολεμικών ομάδων της Ευρώπης.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη αυτού του τραγικού πολέμου, η ανάγκη για έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι η μόνη πραγματικά φιλειρηνική και έλλογη στάση, απέναντι σε δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που προωθούν το δόγμα του “περισσότερου πολέμου” και του “πολέμου μέχρι την τελική νίκη”. Στην κατεύθυνση αυτή, η πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνας, για την ανάγκη έναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και στον αντίποδα του πολεμικού παροξυσμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More