Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από Άγραφα: Δεν υπάρχει καμιά ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας

Η ανατροπή της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού και η επιστροφή των νέων στον τόπο τους, είναι ο στόχος της ανάπτυξης των μικρών ορεινών δήμων. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στη Θεσσαλία, όπου επισκέφτηκε τοπικά έργα υποδομών.

Το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει καμία ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας», έστειλε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Αγράφων.

«Θα είμαστε κοντά σε όλους τους Έλληνες πολίτες αυτό το δύσκολο διάστημα, αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Με αυτή την κυβέρνηση και με εμένα Πρωθυπουργό δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή» δήλωσε.

Το σχέδιο αποτελεί το πρώτο ειδικό πρόγραμμα για ορεινούς δήμους της χώρας και προβλέπει επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακά έργα, έργα υποδομών και κοινωνικής προστασίας στους τρεις δήμους των Αγράφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί για μένα μία εθνική προτεραιότητα. Και αυτό είναι να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στρατηγική της Κυβέρνησης προκειμένου οι νέοι να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι στα «απάτητα βουνά» των Αγράφων δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανεμογεννήτριες.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε στο χωριό Ανθηρό, συζήτησε με τον δήμαρχο Αργιθέας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρών ορεινών δήμων, συνομίλησε με εργαζόμενους του δήμου και κατοίκους και άκουσε τα αιτήματα των έξι μαθητών του μονοθέσιου σχολείου.

Δημαρχείο Αργιθέας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο εργοτάξιο όπου εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε στο οδικό δίκτυο ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην περιοχή Αργιθέας στην Καρδίτσας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατουσίου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More