Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια ανάσα από τις τουρκικές εκλογές – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο 64 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε 81 νομούς  για να εκλέξουν πρόεδρο και τους 600 βουλευτές της «Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης». Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 5 το απόγευμα. Η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 21 χρόνια και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος της συμμαχίας έξι ετερόκλητων ιδεολογικά κομμάτων, που υποστηρίζεται και από τους Κούρδους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Ο τρίτος σε δύναμη προεδρικός υποψήφιος, Μουχαρέμ Ιντζέ αποσύρθηκε στη σκιά ροζ σκανδάλου, το όνομά του όμως παραμένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ τέταρτος είναι ο εθνικιστής και λαϊκιστής Σινάν Ογάν.

Εάν κανένας δεν συγκεντρώσει τις μισές ψήφους, θα διεξαχθεί β’ γύρος στις 28 Μαΐου μεταξύ των δύο ισχυρότερων υποψηφίων.

Σήμερα στις 18:00 σταματά κάθε προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων, ενώ αύριο θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ, απαγορεύονται οι γάμοι, θα είναι κλειστά τα κέντρα διασκέδασης, τα καφενεία, τα Internet cafe και θα απαγορεύεται η οπλοφορία με εξαίρεση τα σώματα ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More