Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων

Μια νέα ενεργειακή πραγματικότητα αντιμετωπίζει από σήμερα η Ευρώπη μετά το κλείσιμο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1. Η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο πέντε σημείων σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Σε ισχύ βρίσκεται η συμφωνία με την Ιταλία για αποθήκευση φυσικού αερίου και την μεταφορά του στην Ελλάδα μέσω αντίστροφης ροής του αγωγού ΤΑΠ.

Στο μεταξύ, μικρή αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, μετά το σερί ρεκόρ που κατέγραψαν το προηγούμενο διάστημα. Βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης πωλούνται φθηνότερα από 12 έως 14 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με τις τιμές πριν από 4 εβδομάδες.

Η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 2,35 ευρώ το λίτρο από 2,47 ευρώ, που ήταν η τιμή πριν από 1 μήνα. Στην Αττική, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,33 ευρώ το λίτρο, στις Κυκλάδες 2,63 ευρώ και στα Δωδεκάνησα 2,51 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πρατηριούχων η τιμή προς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τα 2,30 ευρώ το λίτρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More