Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικρότερη ποσότητα καυσίμων έως και 21% μπορεί να παραλαμβάνει ο καταναλωτής

Την εγκατάσταση, στις αντλίες των πρατηρίων βενζίνης, συστήματος παρακολούθησης των καυσίμων σε πραγματικό χρόνο ζητάει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών μετά από έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που δείχνει τις μεγάλες απώλειες που υφίσταται ο καταναλωτής όταν πέσει θύμα απάτης.

Μικρότερη ποσότητα καυσίμων έως και 21% από αυτή που πληρώνει, παραλαμβάνει ο καταναλωτής που θα πέσει θύμα απάτης σε βενζινάδικο, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε ο Σύνδεσμος. Ο ΣΕΠΠΕ προτείνει την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης καυσίμων σε πραγματικό χρόνο, που θα εντοπίζει τις διαφορές και θα οδηγεί σε στοχευμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το σύστημα ελέγχου θα λειτουργήσει συνολικά στις αρχές του 2025. Μέχρι τότε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παράλληλα με τους ελέγχους ο ΣΕΕΠΕ ζητά από την κυβέρνηση την άρση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους της εμπορίας καυσίμων, το οποίο όπως υποστηρίζει οδηγεί τον κλάδο σε ζημιές.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More