Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μολδαβία: Επίσκεψη του Ντ. Κουλέμπα -Συζήτησε με την Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό τις προκλήσεις ασφαλείας και για την ένταξη των δύο χωρών στην Ε.Ε

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitro Kuleba, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Κισινάου την Πέμπτη, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Maia Sandu, και τον Πρωθυπουργό Dorin Recean, σύμφωνα με την εφημερίδα Guard și Ziarul Naţional .

Η Maia Sandu συζήτησε με τον Dmitro Kuleba «την κατάσταση στη γειτονική χώρα και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή και επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σύμφωνα με την προεδρική διοίκηση στο Κισινάου.

«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης σε τρόπους αμοιβαίας υποστήριξης για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της προεδρίας.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας «υποστηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και ζητά τη δημιουργία ενός Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διερεύνηση και την τιμωρία των φρικαλεοτήτων της ρωσικής επιθετικότητας», τόνισε η Maia Sandu.

Ταυτόχρονα, ο Dmitro Kuleba είχε επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Dorin Recean, ο οποίος δήλωσε με την ευκαιρία ότι η Δημοκρατία της Μολδαβίας και η Ουκρανία συμμερίζονται τη δέσμευση για ένταξη στην ΕΕ.

«Ενώ προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι, είμαστε ευγνώμονες που η Δημοκρατία της Μολδαβίας προστατεύεται από την ασπίδα των Ουκρανών ηρώων», είπε ο Ρεσιάν.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας και η Ουκρανία απέκτησαν το καθεστώς των υποψηφίων χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23 Ιουνίου, αφού και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ως προς αυτό, υπενθυμίζει η εφημερίδα «Ziarul de Gardă».

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More