Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουντιάλ του Κατάρ: Πλημμυρίδα αντιδράσεων για τις συνθήκες και τις απαγορεύσεις (video)

Αύριο, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, αρχίζει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, το οποίο, εκτός από το θέαμα στα γήπεδα, αναμένεται να προσφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τα προηγούμενα Μουντιάλ. Οι αυστηροί κανόνες συμπεριφοράς που απαιτούν οι αρχές του Κατάρ, διαφορετικούς από εκείνους της Δύσης, προκαλούν αβεβαιότητα, ακόμη και φόβο, στους φιλάθλους που θα κατακλύσουν το εμιράτο.

Το Μουντιάλ του Κατάρ, πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην αραβική χώρα. Η FIFA επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση εκμεταλλευόμενη την δυνατότητα του ποδοσφαίρου να ενώνει. Κουλτούρες, πολιτισμούς και αντιθέσεις αιώνων.

Οι εννέα εθνικές ομάδες που έχουν αγκαλιάσει το κίνημα «One Love» κόντρα σε κάθε είδους διάκριση, με τους αρχηγούς τους να φέρουν το σχετικό περιβραχιόνιο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, επιμένουν στις θέσεις του παρά την αντίθεση της FIFA.

Με δεδομένες τις απαγορεύσεις που επικρατούν στην Μουσουλμανική χώρα, οι ευρωπαϊκές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και η ελευθερία επιλογής της σεξουαλικής ταυτότητας, δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτές.

Το παγκόσμιο κύπελλο είναι εδώ και πάλι. Σε έναν πλανήτη που αλλάζει διαρκώς καλείται και το ποδόσφαιρο να προσαρμοστεί αλλά και να βάλει στο ίδιο γήπεδο διαφορετικούς κόσμους.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More