Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Μουσικές από τις άκρες της γης” στη ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον κύκλο συναυλιών με τίτλο “Μουσικές από τις άκρες της Γης” με μία στάση στη Λατινική Αμερική υποδεχόμενη τη φετινή Αποκριά με τους χαρακτηριστικούς ρυθμούς και τις πολύχρωμες μελωδίες αυτής της γωνιάς του κόσμου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Μαζί της, μία από τις κορυφαίες αρπίστριες στον κόσμο, η Γαλλίδα Anaïs Gaudemard. Διευθύνει ο γεννημένος στη Μασσαλία Ελληνο-Αργεντίνος μαέστρος Γιάννης Πουσπουρίκας.

Η αρχή γίνεται με το ‘Tangazo’ του Άστορ Πιατσόλα, ο οποίος εξέλιξε το παραδοσιακό τάνγκο συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς ρυθμούς του με δεξιοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τη τζαζ και φόρμες κλασικής μουσικής, φέρνοντας πραγματική επανάσταση με το tango nuevo του, όπως ονομάστηκε η νέα αυτή κίνηση.

Στη συνέχεια η Anaïs Gaudemard αναμετράται με το μαγευτικό ‘Κοντσέρτο για άρπα’ του δασκάλου του Πιατσόλα, Αλμπέρτο Χιναστέρα, που ωθεί τις εκφραστικές δυνατότητες της άρπας εκεί όπου δεν είχε τολμήσει κανείς πριν.

Το μουσικό ταξίδι ολοκληρώνεται στη Βραζιλία και με τη μουσική που έγραψε ένας Γάλλος συνθέτης, ο Νταριούς Μιγιώ, για το σουρεαλιστικό μπαλέτο ‘Το Βόδι στη Στέγη’, όπου αναμειγνύει  σάμπα, μασίζ, τάνγκο, ως και πορτογαλέζικο φάντο αναδεικνύοντας το ρυθμό και τη μελωδικότητα της βραζιλιάνικης μουσικής, την οποία αγαπούσε πολύ.

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα:

Άστορ Πιατσόλα (1921-1992): Tangazo

Αλμπέρτο Χιναστέρα (1916-1983): Κοντσέρτο για άρπα και ορχήστρα, έργο 25

Νταριούς Μιγιώ (1892-1974): Το βόδι στη στέγη, έργο 58

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 15€
Θεωρεία/Εξώστης: 10€
Μειωμένο: 5€
Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Εθνικής Αμύνης 2

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-14:30

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More