Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι μουσικής (video)

Φορά τα… χειμωνιάτικά του το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου που επιστρέφει από σήμερα Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Το πολυπολιτισμικό πρόγραμμα της χειμερινής έκδοσης του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου παρουσίασαν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του, Όλγα Holdorff Mυριαγκού και Λευτέρης Βενιάδης. Όπως σημείωσαν “ το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου δεν επικεντρώνεται σε ένα είδος μουσικής καθώς στόχο έχει να παρουσιάσει διακεκριμένους καλλιτέχνες στο είδος τους.

Η χειμερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου ανοίγει αυλαία με την μοναδική ταινία του Walt Disney, Fantasia,(Πέμπτη, 16/2 στις 6.30 μ.μ. με δωρεάν είσοδο).

Το κοινό της Χίου θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το ethno-jazz κουαρτέτο, Masaa, οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζοντας την αραβική ποίηση με τη σύγχρονη τζαζ (Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου).

Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα και πάλι στο ΟΜΗΡΕΙΟ ακολουθεί το Berlin Piano Trio, μέλος του οποίου είναι και το πρώτο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Krzysztof Polonek καθώς και η Katarzyna Polonek- τσέλο και ο Nikolaus Resa- πιάνο, που θα παρουσιάσει συναυλία μουσικής δωματίου σε έργα Μέντελσον και Ντβοράκ.

“Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί, καθώς οι διοργανωτές παρουσιάζουν ένα πλούσιο και πολυπολιτισμικό πρόγραμμα, ενώ προσεγγίζουν ελληνικούς και ξένους φορείς φέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα για τον τόπο», σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου Δημήτρης Μάντικας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει και φέτος εκπαιδευτικό εργαστήριο με τους Μαθητές του Μουσικού Σχολείου, της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου και με παιδιά πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε μουσική διδασκαλία Ανδριάννας Νεαμονίτη.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Κρατικής Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Βερολίνου του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου και του Μουσικού Σχολείου Χίου, το οποίο πραγματοποιείται με την επιχορήγηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.
Οπως επισήμαναν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Χίου Τάσος Κουτσοδόντης και ο καθηγητής Μιχάλης Πιλαβάς, την περίοδο 6-13 Μαρτίου ομάδα 45 ατόμων από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χίου θα επισκεφθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς το Βερολίνο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More