Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπάμπης Κουλούρας: Ο Συριανός καλλιτέχνης που απαγγέλλει Καβάφη στα πέρατα της γης

Ο Μπάμπης Κουλούρας είναι μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από τη Σύρο. Έγινε διεθνώς γνωστός γιατί είναι ο καλλιτέχνης που κατάφερε να συγκινήσει Έλληνες και ξένους, σε Ανατολή και Δύση, τραγουδώντας και απαγγέλλοντας με την “Ομάδα Καβάφης” από στήθους τα ποιήματα του οικουμενικού μας ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη.

Όπως λέει ο ίδιος, από το 2006 έχει δώσει περισσότερες από 80 παραστάσεις σε δεκάδες πόλεις και ιστορικούς τόπους της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως η Αλεξάνδρεια, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Νέα Υόρκη και Βοστώνη, Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ελσίνκι, Παρίσι, Βρυξέλλες, Γρανάδα, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Στοκχόλμη, Αρχαιολογικούς χώρους Δήλου και Δελφών, Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνας κ.α. , ενώ η λατρεία του για τον Αλεξανδρινό ποιητή τον οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία. Η υποδοχή από τον κόσμο γίνεται πάντα με μεγάλη αγάπη, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το όνομα του συριανού καλλιτέχνη και δημοσιογράφου, δόθηκε μάλιστα πρόσφατα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άνω Σύρου, σε ένδειξη τιμής για τη σημαντική και πολυεπίπεδη προσφορά του στον τόπο, ειδικότερα για θέματα του πολιτισμού. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More