Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπέκερ: «Στη φυλακή δεν δίνουν δεκάρα για το ποιος είσαι»

Ο καταδικασθείς άσος του τένις Μπόρις Μπέκερ περιγράφει τη ζωή πίσω από τα κάγκελα σε συνέντευξη που πρόκειται να μεταδοθεί απόψε στο γερμανικό Sat1, και για την οποία φέρεται να πληρώθηκε με 496.000 ευρώ.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της εκπομπής ο Μπέκερ εμφανίζεται πιο αδύνατος και με ξανθά μαλλιά, αφήνοντας τα λευκά μαλλιά με τα οποία εθεάθη για τελευταία φορά τον Απρίλιο, όταν καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης στο δικαστήριο Southwark Crown.

«Στη φυλακή δεν είσαι κανένας. Είσαι ένα νούμερο. Το δικό μου ήταν το A2923EV. Εγώ ήμουν ένα νούμερο. Και δεν δίνουν δεκάρα για το ποιος είσαι», λέει ο Μπέκερ στη συνέντευξη.

Και προσθέτει: «Νομίζω ότι ανακάλυψα ξανά τον άνθρωπο που ήμουν κάποτε. Πήρα ένα σκληρό μάθημα. Ένα πολύ ακριβό μάθημα. Ένα πολύ οδυνηρό μάθημα. Αλλά η όλη υπόθεση με δίδαξε κάτι σημαντικό και καλό. Κάποια πράγματα συμβαίνουν για καλό λόγο».

Μιλώντας για το πρωί που αφέθηκε ελεύθερος λέει: «Καθόμουν στην άκρη του κρεβατιού μου από τις έξι το πρωί και ήλπιζα ότι θα άνοιγε η πόρτα του κελιού.

«Ήρθαν στις επτά και μισή, ξεκλείδωσαν και με ρώτησαν: Είσαι έτοιμος; Είπα: «Πάμε!». Είχα ήδη πακετάρει τα πάντα».

Η συνέντευξη γυρίστηκε σε μια άκρως απόρρητη τοποθεσία στο Μόναχο και ολοκληρώθηκε μόλις αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το τελικό μοντάζ έγινε λίγο πριν από τη μετάδοση.

Λέει πώς φοβόταν ότι θα τον έστελναν σε κοινό κελί με «βιαστές και δολοφόνους», αφού αρχικά είχε σταλεί στην κατηγορία Β του HMP Wandsworth μετά την καταδίκη του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη φυλακή κατηγορίας C HMP Huntercombe στο Oxfordshire για το υπόλοιπο της φυλάκισής του, προτού αποφυλακιστεί και πετάξει πίσω στη Γερμανία με ιδιωτικό τζετ ναυλωμένο από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις κατά της απόφασης του Sat1 να πληρώσει 496.000 ευρώ για τη συνέντευξη, με τους τηλεθεατές να διαμαρτύρονται στον τηλεοπτικό σταθμό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Jorg Gaffrey έγραψε στο προφίλ του Sat1 στο Twitter: «Είναι απαράδεκτο να προσφέρεις σε έναν εγκληματία αυτήν την ευκαιρία και να πληρώσεις τόσα πολλά χρήματα, αντί να δωρίσεις τα χρήματα με πολύ πιο λογικό τρόπο».

Ο Uwe Thamm είπε: «Θα έπρεπε να κάνετε συνεντεύξεις με ανθρώπους που έχουν δουλέψει σκληρά για 40 χρόνια και τώρα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα!

«Και όχι με έναν πομπώδη μ…..α ονόματι Μπέκερ ο οποίος είναι υπόλογος για απάτη!!!»

Ένας άλλος είπε: «Ο sat1 πρέπει να έχει τρελαθεί να δίνει τόσα πολλά χρήματα για έναν πρώην κατάδικο!

«Πόσοι άστεγοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν καλύτερα με αυτό το ποσό;».

Στο κύριο άρθρο της, η έγκριτη Westfalsiche Rundschau κατακεραύνωσε τον τηλεοπτικό σταθμό και είπε: « Ο Μπόρις Μπέκερ δεν είναι ήρωας αλλά ένας καταδικασμένος εγκληματίας.

«Είναι διεστραμμένο το πώς ένας εγκληματίας φλερτάρεται εδώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας και του ρίχνουν εκατομμύρια.

«Κάθε έντιμος άνθρωπος που τηρεί το νόμο θα κουνούσε απλώς το κεφάλι του».

Εκπρόσωπος του Sat1 δήλωσε στη MailOnline ότι δεν θα συζητήσουν την αμοιβή λέγοντας: «Η εμπιστοσύνη είναι πολύτιμο αγαθό στη συνεργασία και αυτό σημαίνει ότι ο Sat1 δεν παραθέτει συμβόλαια».

Ο δικηγόρος του Μπέκερ, Κρίστιαν-Όλιβερ Μόζερ ανέφερε αινιγματικά σε ένα email: «Ο πελάτης μου δεν λαμβάνει χρήματα για να μιλήσει για τα εγκλήματά του».

Πατέρας πέντε παιδιών, ο Μπέκερ κρίθηκε ένοχος για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποφύγει την πληρωμή χρεών στη δίκη του στο Southwark και αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος βάσει ειδικής ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών για τους αλλοδαπούς κρατούμενους.

Δεν επέστρεψε στο Leimen όπου ζει η ηλικιωμένη μητέρα του Ελβίρα, 87 ετών, με την οποία έχει στενή σχέση.

Ο Μπέκερ κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον το 1985 ως 17χρονος και συνέχισε να το κατακτά άλλες δύο φορές, καθώς και μία φορά το US Open και δύο φορές το Australian Open, κερδίζοντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στα 15 χρόνια της καριέρας του.

Πριν φύγει από το Huntercombe την περασμένη εβδομάδα έδωσε τα ρούχα του, συμπεριλαμβανομένου ενός καπέλου του μπέιζμπολ, σαγιονάρες, μπουρνούζι και μπλουζάκι στους τροφίμους παίρνοντας μαζί του μόνο φωτογραφίες της οικογένειάς του.

Πηγή: dailymail.co.uk

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More