Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπλόκο από αγρότες στην είσοδο του Αμυνταίου

Μπλόκο αγροτών έχει στηθεί στην είσοδο του Αμυνταίου, οι οποίοι έχουν παρατάξει στο σημείο τα τρακτέρ τους, αλλά και άλλα αγροτικά μηχανήματα.  

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Φλώρινας, ο κ. Σάββας Κουρτπαρασίδης, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μανιακίου, Βοκερία 551, οι αγρότες του Αμυνταίου είναι σε συντονισμό με τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας για κινητοποιήσεις και δράσεις, καθώς, σημείωσε ότι, το κόστος παραγωγής, καθιστά την διαδικασία της παραγωγής ασύμφορη και τους οδήγησε να βγουν στον αγώνα, ώστε να ακούσει η κοινωνία τα προβλήματά τους. Επιπλέον, ο κ. Κουρτπαρασίδης ανέφερε ότι οι αγρότες ζητούν την στήριξη όλης της κοινωνίας, των εμπορικών συλλόγων, αλλά και επαγγελμάτων που τους αφορούν, όπως οι μεταφορείς, οδηγοί φορτηγών, γεωπονικά καταστήματα κτλ. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Κλιμακώνουν τις δράσεις τους και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα,  οι οποίοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι μαζικοποιούν τον αγώνα σε πανελλαδικό συντονισμό, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Απευθύνουν μαζικό αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους του αγροκτηνοτρόφους την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου θα γίνει περιφερειακό συμβούλιο με αποκλειστικά αγροτικά θέματα, ενώ σταθμός του αγώνα όπως αναφέρουν, είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Agrotica το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12:00.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More