Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο με τη σορό του Ναβάλνι: Δεν μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο – Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία IK3 όπου πέθανε χθες Παρασκευή ο 47χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ο δικηγόρος του, ο οποίος έσπευσε να δει τη σορό του.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι ένας δικηγόρος του και η μητέρα του, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές. Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

Alexey’s lawyer and his mother have arrived at the Salekhard morgue. It’s closed, however, the colony has assured them it’s working and Navalny’s body is there. The lawyer called the phone number which was on the door. He was told he was the seventh caller today. Alexey’s body is… pic.twitter.com/CsPbONUBrn

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε. Μια εξέλιξη που περιπλέκει την υπόθεση του ανεξήγητου θανάτου που φαίνεται να σημειώθηκε χθες.

Alexey Navalny was murdered. His death occurred on February 16 at 2:17 p.m. local time, according to the official message to Alexey’s mother.

An employee of the colony said that the body of Navalny is now in Salekhard. It was picked up by investigators from the IC. Now they are…

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024

Η Λιουντμίλα Ναβάλναγια σε δημοσίευμα του Νexta.tv απεικονίζεται να φτάνει στην σωφρονιστική αποικία υποβασταζόμενη. Τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος του θέλουν να τους αποδοθεί άμεσα η σορός της ηγετικής μορφής της ρωσικής αντιπολίτευσης που πέθανε χθες Παρασκευή, σε απομονωμένη φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο.

Alexei Navalny’s mother has been issued an official notification of her son’s death, Kremlin media reports

The opposition leader died on February 16 at 14:17 local time, the document said. pic.twitter.com/kYKiqCbkDx

— NEXTA (@nexta_tv) February 17, 2024

Διαβάστε επίσης:

Οι ρωσικές αρχές απαγορεύουν συγκεντρώσεις και μαζεύουν τα λουλούδια από τα αυτοσχέδια μνημεία για το θάνατο του Ναβάλνι

Σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3: Οι απάνθρωπες συνθήκες στη φυλακή που πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Μυστήριο με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι – Το τελευταίο του βίντεο και η οργή της Δύσης

Αλεξέι Ναβάλνι: Ποιος ήταν ο σκληρός αντίπαλος του Πούτιν – Η άνοδος, η δηλητηρίαση και τα βραβεία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More