Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Δύο χρόνια λειτουργίας Αιμοδυναμικού στο νοσοκομείο με 702 επιτυχείς επεμβάσεις

Στον απολογισμό των έργων του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου Μυτιλήνης προχώρησε η διοίκηση μετά από δύο χρόνια λειτουργίας και προσφοράς σημαντικών ιατρικών επεμβάσεων στους κατοίκους της Λέσβου.  

«Τον  Σεπτέμβριο του 2021 έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, ξεκίνησε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και η εκτέλεση των πρώτων στεφανιογραφιών στο νησί μας ήταν γεγονός. Σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  2023 η εκπαιδευμένη ομάδα του Νοσοκομείου μας αποτελούμενη από τον καρδιολόγο Βασίλη Κικίλια, τους νοσηλευτές Ειρήνη Μαυροθαλασσίτη και Σπύρο Πατσελλή, τους τεχνολόγους Ιντζιρτζή Ιγνάτη και Κουδουνά Γιώργο με επικεφαλής τον στρατιωτικό επεμβατικό καρδιολόγο Αναστάσιο Μίλκα και με την επίβλεψη του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Ανδρόνικου Παναγιώτη συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας του  Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου μας σε άριστη συνεργασία με την καρδιολογική κλινική και τη  Στεφανιαία Μονάδα» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης.

Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με επιτυχία:

550 στεφανιογραφίες

122 αγγειοπλαστικές ,

4 περικαρδιοκεντήσεις,

11 πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, και

15 επεμβάσεις αγγειοχειρουργικής φύσης.

Συνολικά καταγράφηκε αύξηση 25% την 2η χρονιά σε σχέση με την πρώτη των κατοίκων του νησιού μας που εξυπηρετήθηκαν! 

Η παραπάνω λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη  έχει ως αποτέλεσμα «στην άμεση πρόσβαση των κατοίκων του νησιού μας, σε εξειδικευμένες, υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας, στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης μετακίνησης των ασθενών εκτός Λέσβου και στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό της νήσου.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, πάντα με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο, και έτσι δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα ,που όλοι θέλουμε στο ακριτικό νησί μας! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους   για τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την προσφορά τους!»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More