Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Κάλεσμα από την “Πυξίδα” στους αυτοδιοικητικούς των προοδευτικών δυνάμεων να συνεργαστούν

Τον απολογισμό των τριών χρόνων παρουσίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης έκανε η παράταξη “Με Πυξίδα τον Πολίτη”, με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Άσκησε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή Κύτελη τονίζοντας ότι τρία χρόνια τώρα εκτός από μεγαλοστομίες δεν έχει να επιδείξει ούτε σημαντικό αριθμό νέων έργων ούτε πρόοδο στα έργα που παρέλαβε.

«Μόνο ο ποδηλατόδρομος και τρεις παιδικές χαρές είναι το έργο της δημοτικής αρχής Κυτελη τρία χρόνια τώρα, τα υπόλοιπα ανακοινώνονται αλλά δεν είδαμε τίποτα να ξεκινάει ακόμα», τόνισε η κ. Χιωτέλη και επισήμανε ότι «η Πυξίδα στάθηκε αγωνιστικά, κριτικά αλλά και εποικοδομητικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς η δημοτική αρχή αντιμετώπισε με υπεροψία την προσπάθεια μας να βοηθήσουμε  ώστε τα πράγματα στο δήμο να γίνουν σωστά, είπε η επικεφαλής της Πυξίδας, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη όπως η διάλυση της ΑΔΕΛ».

Η Κ. Χιωτέλλη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Πυξίδας όπως τον Οκτώβρη του ’19 που έθεσε το  ζήτημα του Μιχαλέλειου γηροκομείου στο Πλωμάρι που δεν αντιμετωπίστηκε και τώρα τα προβλήματα του γηροκομείου γιγαντώθηκαν.

Αναφέρθηκε στην απόφαση της δημοτικής αρχής να απεντάξει 10 παιδικές χαρές από το πρόγραμμα Φιλόδημος με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί μόλις τρεις. Κριτική άσκησε και στην κυβέρνηση για την κατάργηση του ευνοϊκού νόμου για τις κοινότητες αλλά και για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που τελικά δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να βαλτώσουν έργα σε όλη την Ελλάδα.

«Ακόμα από τον Οκτώβρη του ’20 βάλαμε το θέμα της μη σωστής λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ και σήμερα αντί να ακούσουμε συγνώμη ακούμε από τη δημοτική αρχή ότι δεν τρέχει και τίποτα που 8 εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς σύμβαση».

Λειτουργήσαμε και εποικοδομητικά, κάναμε πολλές προτάσεις οι οποίες δεν εισακούσθηκαν όπως να κάνουμε σε συνεργασία με τις κοινότητες μια μελέτη για την πολιτιστικής ταυτότητα της κάθε περιοχής  και να πάμε συγκροτημένα να αναδείξουμε το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της πόλης και των χωριών και όχι να στήνουμε ευκαιριακά πανηγυράκια».

«Εμείς προκαλέσαμε το θέμα συγκρότησης της επιτροπής ισότητας που απεδέχθεη η αντιδήμαρχος Δήμητρα Αλεξανδρή, ενώ εμείς βάλαμε στο ΔΣ και το θέμα με τα βράχια στο Πλωμάρι και το σώμα έλαβε απόφαση στη σωστή κατεύθυνση».

Δεν μας αξίζει η κατάσταση στην οποία ζούμε είπε η κυρία Χιωτέλλη και ερωτώμενη για το πώς θα πορευθεί η παράταξη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι «οι αυτοδιοικητικοί που έχουμε κοινή αντίληψη να συνεργαστούμε και από κοινού να διεκδικήσουμε να αλλάξουμε το δήμο. Αφού ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες , θα κάνουμε μια συζήτηση με τα πρόσωπα από τους χώρους που μπορούμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε έναν άλλο αέρα στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τίμησαν το μέλος της Πυξίδας,  Ξενοφών Μαυραγάνη δικηγόρο και δημοσιογράφο για την συνολική προσφορά του τόσο στον πολιτισμό στο νησί γενικότερα και στο Πλωμαρι ιδιαίτερα, αλλά και την από τη δημόσια τοποθέτησή του στα προβλήματα και θέματα που απασχολούν το νησί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More