Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Πολιτική συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την υπερφορολόγιση

Πολιτική συζήτηση για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την υπερφορολόγιση, διοργανώνει στη Μυτιλήνη η ΝΕ επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Blue Sea. Ομιλητής ο Νικόλαος  Φαραντούρης καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και σύμβουλος του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Μπουρνούς μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας, στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Φαραντούρης σημείωσε ότι «η περίοδος της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει παρέλθει και βγαίνουμε με πολιτικό λόγο στην κοινωνία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σήμερα μιλάμε για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και τις στρεβλώσεις της αγοράς  που η πολιτεία και η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παρέμβει και καλούμε τον κόσμο να ακούσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Μιλάμε πρώτον για παρέμβαση στα υπερκέρδη που η κυβέρνηση λέει ότι έκανε, αλλά δεν έκανε τίποτα αφήνει μάλιστα ακόμα να δημιουργούνται υπερκέρδη. Μιλάμε δεύτερον  για ανάγκη λήψης δημοσιονομικών μέτρων και μιλάμε τρίτον για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους τους οποίους επίσης έχει παραλύσει η ΝΔ.

Ο κ. Φαραντούρης αναφέρθηκε και στη νησιωτικότητα και στην ανάγκη ενίσχυσής της όχι κατάργησής της «όπως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός καθιέρωσαν και η ΝΔ υποβάθμισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά και για υγειονομικό ισοδύναμο, και για ακαδημαϊκό ισοδύναμο. Τα νησιά είναι ο πλούτος της Ελλάδας και πρέπει να τα στηρίξουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις που απαντούν στα προβλήματα της κοινωνίας αλλά οι προτάσεις μας επισκιάζονται, γι αυτό καλούμε τον κόσμο ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων να έρθει να μας ακούσει και να συζητήσουμε» κατέληξε ο κ. Φραντούρης.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More