Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: «Σπίτι του Πολιτισμού» το Αρχοντικό Γεωργιάδη

Ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Αξιοποίηση Αρχοντικού Γεωργιάδη», διακηρύττει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια , δημοσίευσε την Διακήρυξη Κατασκευής του Έργου ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ εκτιμώμενης δαπάνης 2.000.000 € + ΦΠΑ μετά την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, την ωρίμανση της και την έκδοση της οικοδομικής άδειας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ασχολήθηκε συνεχώς επί 4ετία..

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου είναι το υπό αξιοποίηση ιδιαίτερο αυτό κτίριο με την μεγάλη ιστορία να καταστεί «ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» (MAISON DE LA CULTURE) για την Μυτιλήνη και όλη την Λέσβο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται ότι το κτίριο του Αρχοντικού Γεωργιάδη δεν θα αλλάξει χαρακτήρα καθώς αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και για τον λόγο αυτό η αποκατάσταση των μορφών του εξωτερικού κελύφους θα είναι πλήρης και λεπτομερειακή ενώ το εσωτερικό θα αναμορφωθεί στο βαθμό που εξυπηρετούνται  οι νέες χρήσεις. Σε ότι αφορά τα δυο βοηθητικά κτίρια αυτά θα αποκατασταθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μελέτη στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου θα στεγαστούν χώροι πολλαπλών χρήσεων καλλιτεχνικής έκφρασης (εκθεσιακοί/θεατρικών, μουσικών παραστάσεων/προβολών/παρουσιάσεων/ χορωδιακός), ενώ στον όροφο εκτός από δύο ακόμα εκθεσιακούς χώρους και ενός βοηθητικού θα βρίσκεται ένας χώρος συνεδριάσεων και βιβλιοθήκη δανειστική. Η σοφίτα προορίζεται για χώρος φιλοξενίας προσωπικοτήτων, φοιτητών κ.λ.π που θα επισκέπτονται τη πόλη για λόγους ακαδημαϊκούς στο πλαίσιο και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More