Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνο τα επείγοντα θα καλύπτει από 1η Σεπτεμβρίου το ΕΚΑΒ Λέσβου

Θα απέχει από τις δευτερογενείς διακομιδές από την 1η Σεπτεμβρίου το ΕΚΑΒ Λέσβου μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Ο.Π ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Λέσβου Κώστας Σορόπος «αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ είναι μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Εν τούτοις για να εξυπηρετήσει και το νοσοκομείο, μέχρι τώρα κάλυπτε και τις δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ ανθρώπων που δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν με απλό όχημα. Η κατάσταση όμως στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ με την έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που πλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουμε 10-12 δευτερογενείς διακομιδές τη μέρα».

Το ΕΚΑΒ Λέσβου καλύπτει τις ανάγκες των επειγόντων περιστατικών, του συντονιστικού κέντρου που λειτουργεί για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο 112 και για να λειτουργήσουν σωστά και με όλες τις βάρδιες οι υπηρεσίες αυτές χρειάζονται 55 άτομα ενώ σήμερα εργάζονται 35. Το ΕΚΑΒ ζήτησε την πρόσληψη των εργαζομένων αυτών και εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 διασωστών (δύο για τη Μυτιλήνη και 2 για την Καλλονή) , που όμως ούτε αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα φτάσει στην υπηρεσία.

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Π.Ο.Π ΕΚΑΒ, σε επιστολή της στον διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου «Από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς πολλά νοσοκομεία  έχουν προσλάβει διασώστες για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στις διακομιδές και δευτερογενείς μεταφορές.  Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο Βοστάνειο . Η Ομοσπονδία αποφάσισε και ενημέρωσε το νοσοκομείο εδώ και καιρό για να έχει το χρόνο να λύσει το πρόβλημα.

Το Δ.Σ του νοσοκομείου έλαβε τη σχετική απόφαση και δια μέσου της 2ης ΥΠΕ κατέθεσε το αίτημα στο υπουργείο Υγείας και αναμένει την πρόσληψη δύο τελικά διασωστών για να αναλάβουν τις δευτερογενείς διακομιδές .

Όσον αφορά για ασθενοφόρο ο κ. Σορόπος σημείωσε ότι «το ΕΚΑΒ με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του, έχει την πρόθεση να παραχωρήσει όχημα στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του. Αρκεί να γίνουν οι προσλήψεις αυτές και να ανακουφιστεί το ΕΚΑΒ Λέσβου».

«Αν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου το ΕΚΑΒ Λέσβου δεν έχει έμπρακτες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν οι προσλήψεις που απαιτούνται , τότε από την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε την τρίμηνη αποχή» κατέληξε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More