Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Μούσιος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας: «Αδικαιολόγητη η αύξηση στα άλευρα αμέσως μετά από μια απόφαση στο Σικάγο»

Η αύξηση των τιμών στα σιτηρά στο διεθνές χρηματιστήριο του Σικάγο έφερε ντόμινο εξελίξεων και επηρεάζει και τους φούρνους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχάλης Μούσιος μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα, τονίζοντας πως είναι ανεξήγητη η τόσο άμεση αύξηση στις τιμές στα άλευρα τρεις μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση στο Σικάγο.

«Είχαμε ενημέρωση από την αλευροβιομηχανία ότι επίκειται αύξηση στις τιμές των αλεύρων. Χθες παραλάβαμε άλευρα αυξημένα κατά 10%. Δεν μπορώ να το κατανοήσω αυτό, από τη μια στιγμή στην άλλη με μία απόφαση από το χρηματιστήριο στο Σικάγο, αμέσως αυτό το στάρι να αλευροποιηθεί και να φτάσει στους φούρνους για να γίνει ψωμί τις επόμενες ημέρες.

Γι’ αυτό, σαν Ομοσπονδία Αρτοποιών χαρακτηρίσαμε αδικαιολόγητη και βιαστική αυτή την αύξηση και ζητήσαμε την παρέμβαση της Πολιτείας. Δεν πρέπει να γίνει χρηματιστηριακό προϊόν το ψωμί και όσο είναι στα χέρια των αρτοποιών δεν θα το επιτρέψουμε. Τους καταναλωτές αυτό, που τους ενδιαφέρει είναι εάν θα έχουμε αυξήσεις το επόμενο διάστημα στο ψωμί και τα προϊόντα άρτου. Όχι, κρατάμε στάση αναμονής, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα και περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα από την παρέμβαση της κυβέρνησης στον τομέα αυτόν», ανέφερε ο Μιχάλης Μούσιος.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More