Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Μπλέτσας: Χρειάζεται ρυθμιστική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (video)

Για το «Μετασύμπαν», το εκπαιδευτικό σύστημα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ και ένας από τους εφευρέτες του «Υπολογιστή των Εκατό Δολαρίων».

Για το «Μετασύμπαν», ή αλλιώς Metaverse, ο κ. Μπλέτσας είπε πως το θεωρεί «ένα από τα κακομαθημένα παιδιά της τεχνολογίας, είναι κάτι που έρχεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά δεν φτάνει» ενώ πρόσθεσε ότι «η καλή του εφαρμογή, είναι ένας τρόπος για να εμπλουτίσουμε την πραγματικότητά μας, να μπορέσουμε να απορροφήσουμε πληροφορία και να εκμεταλλευτούμε πληροφορία κατά τρόπο πολύ πιο παραγωγικό. Ένας τρόπος για να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις αισθήσεις στην απορρόφηση της πληροφορίας».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μπλέτσας ρωτήθηκε για το αν χρειάζεται κάποιος έλεγχος ή μια ρυθμιστική αρχή και απάντησε λέγοντας: «Πάντα χρειάζονται οι ρυθμιστικές αρχές. Αυτή η απάντηση, σε αυτή την ερώτηση, είναι πάντα ναι. Και καλό θα είναι οι ρυθμιστικές αρχές να προετοιμάζονται αντί να αντιδρούν. Η ρυθμιστική αρχή όμως που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι πολύ περισσότερο στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχοντας δει όλες τις αρνητικές τους επιπτώσεις, δεν έχουμε κάνει αυτό το ουσιαστικό βήμα».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More