Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Πολύζου στην ΕΡΤ: O μαραθώνιος του καρκίνου με ωφέλησε πνευματικά και συναισθηματικά

Λίγο πριν τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή η Μαρία Πολύζου μίλησε στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη. Η Μαρία Πολύζου, η γυναίκα η οποία κρατά το πανελλήνιο ρεκόρ από το 1998, εξήγησε το πόσο μαραθώνιος και ο αθλητισμός τη βοήθησαν ώστε να ξεπεράσει μια σειρά δυσκολιών στη ζωή της.

«Η δική μου σχέση με το τρέξιμο ξεκινάει όταν ήμουν 12 ετών, δηλαδή εκεί για πρώτη φορά ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου χιλιόμετρα στην Πάτρα και νομίζω ότι είναι αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά. Ουσιαστικά τα πρώτα χιλιόμετρα που διανύσαμε κατάλαβα ότι αυτό θα είναι και η πορεία της ζωής μου», είπε αρχικά η κ. Πολύζου.

Τρέχουν πάρα πολλά στο μυαλό σου όταν τρέχεις τα 42χλμ είπε η κ. Πολύζου. «Όταν κουράζεται το σώμα, έρχονται οι αρνητικές σκέψεις», τόνισε.

Η κ. Πολύζου δεν τα παρατάει ποτέ, όπως είπε. «Πρέπει να φτάνεις στο τέρμα με οποιοδήποτε τρόπο», ανέφερε και πρόσθεσε πως έτρεχε πάνω από 200χλμ την εβδομάδα.

Ισχυρίστηκε πως ως πρωταθλήτρια γνωρίζει τι σημαίνει νίκη και ήττα, ενώ τόνισε πως «η ήττα είναι ο πιο μεγάλος δάσκαλος».

Η κ. Πολύζου είπε στον Απόστολο Μαγγηριάδη πως δεν υπάρχει μέρα χωρίς γυμναστική στη ζωή της και πως «κάθε μέρα τρέχει 10 χλμ.».

Η ίδια, έχει περάσει μια δύσκολή περίοδο με την υγεία της, όταν το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, κάτι που αντιμετώπισε επίσης με πάθος και αγωνιστικότητα. «Δεν ξέρω αν μας σκοτώνει η λέξη καρκίνος ή η ίδια η ασθένεια» είπε και πρόσθεσε πως ο «μαραθώνιος του καρκίνου με ωφέλησε πνευματικά και συναισθηματικά».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More