Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Συρεγγέλα από Αλεξανδρούπολη: Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι εθνικής σημασίας δεν θα πρέπει να έχει κομματικές παρωπίδες

«Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι εθνικής σημασίας δεν θα πρέπει να έχει κομματικές παρωπίδες, θα πρέπει αυτά που συμφωνούμε να τα προχωρούμε κιόλας και όχι για μικροκομματικές σκοπιμότητες να μην ψηφίζουμε μετά», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλλων, κ. Μ. Συρεγγέλλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως τόνισε «κάθε δημογραφική πολιτική θα πρέπει να είναι ενιαία, διαχρονική και συνεκτική, δηλαδή να μην αλλάζει ούτε από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, ούτε από υπουργό σε υπουργό».
Όπως εξήγησε «το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και δεν είναι μόνο της οικονομικής κρίσης, για αυτό για πρώτη φορά φτιάχτηκε χαρτοφυλάκιο συγκεκριμένα για την δημογραφική πολιτική , όπως βλέπουμε και σε επίπεδο Ε.Ε, γιατί δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς ως Ελλάδα, είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζει και η Ε.Ε όλες οι χώρες, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο για αυτό πλέον υπάρχει και Επίτροπος Δημογραφίας με την οποία είμαστε σε άμεση συνεργασία».

Η ίδια τόνισε, πως οποιαδήποτε δράση γίνεται αυτήν την στιγμή, τα αποτελέσματα θα φανούν στην επόμενη δεκαετία.

«Αυτά που έχουμε δρομολογήσει και κάνουμε είναι αυτά που είχαμε συμφωνήσει διακομματικά. Υπήρχε ένα πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής όπου εκεί υπάρχουν όλες οι δράσεις για τις οποίες έχουμε συμφωνήσει όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ και της Χ.Α. Όλα αυτά λοιπόν που είχαμε εντάξει στο πόρισμα αυτό, σε ένα μεγάλο ποσοστό και μάλιστα και με ιδιάζουσες συνθήκες όπως η υγειονομική κρίση έχουν προχωρήσει» είπε .

Hδη, το αρμόδιο υπουργείο έχει πάρει στα χέρια του τα λεπτομερή στοιχεία της τελευταίας απογραφής και όπως ανέφερε η κ. Συρεγγέλα «τα δουλεύουμε μαζί με ειδικούς, ώστε οι δράσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα να είναι συγκεκριμένες».

Αναφερόμενη στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δημογραφικού η κ. Συρεγγέλα μεταξύ άλλων σημείωσε: Δρομολογούμε μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζουμε τη γυναικεία εργασία και παράλληλα προχωράμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, ακολουθώντας επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με εργασιακό νόμο θεσπίσαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας, την άδεια πατρότητας με αποδοχές και συμπληρώσαμε το θεσμικό πλαίσιο των γονικών αδειών και λοιπών διευκολύνσεων για γονείς και φροντιστές. Την ίδια ώρα προστατεύουμε πλέον και τους δύο νέους γονείς από την απόλυση, όταν κάνουν χρήση των αδειών και διευκολύνσεων για την ανατροφή των τέκνων τους. Επιπλέον, μεριμνούμε για τη στήριξη των μητέρων που επιθυμούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία τους ή να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More