Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νάουσα Ημαθίας: Τα ρακοκάζανα πήραν φωτιά

Η Νάουσα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους της αμπελουργίας στην Ελλάδα. Ο αμπελώνας της Νάουσας, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.000 στρέμματα, κυριαρχείται από την αυτόχθονη ποικιλία Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται για την παραγωγή οίνου, κάτω από το πλαίσιο “Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση Νάουσα”.

Ο Κώστας Κόκκινος είναι ιδιοκτήτης οινοποιείου στη Νάουσα. Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου βρίσκονται 1,5 χιλ. έξω από την πόλη της Νάουσας, στην περιοχή Δαλαμάρι, πηγαίνοντας προς τον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου. Ο Σταύρος Κόκκινος πρώτη γενιά παραγωγός και οινοποιός, οραματίστηκε και υλοποίησε ένα boutique οινοποιείο με πρώτη εμφιάλωση το 2009.
Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται ο χώρος της οινοποίησης, το εμφιαλωτήριο, υπόγεια κάβα με δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 lit. καθώς και αίθουσα γευσιγνωσίας και απόσταξης. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στην ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας, στις περιοχές Παλιοκαλιά και Δαλαμάρι.

Αυτήν την εποχή τα ρακοκάζανα παίρνουν φωτιά και στη Νάουσα με το οινοποιείο του Κόκκινου να πρωτοστατεί και σ’ αυτήν τη διαδικασία παράγοντας υψηλής ποιότητας αποστάγματα.

Ρεπορτάζ Ελ. Καμπάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More