Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ελαιόδεντρα φύτευσε στον Στόλο της Κυνουρίας η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Νέα ελαιόδεντρα φύτεψε η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, στις Αλαταριές, δίπλα στο Μετόχι του Αγίου Χαραλάμπους, στον Στόλο της Κυνουρίας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος, στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε παραγγείλει 170 ελαιόδεντρα για να τα φυτέψει σε εκτάσεις της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, στον Στόλο της Κυνουρίας.

Η αγάπη του για τη γη, ήταν ένα απ’ τα κύρια χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

πηγή φωτό: Χρ. Μπήτας

Φύτευε ελιές, καθάριζε μοναστηριακές γαίες, καλλιεργούσε πατάτες, ντομάτες, ελιές, σταφύλια και φρούτα.

Ανέβαινε στο τρακτέρ και έκανε αγροτικές εργασίες, για να δώσει το καλό παράδειγμα.

πηγή φωτό: Χρ. Μπήτας

Έλεγε χαρακτηριστικά : ” Πρέπει να επιστρέψουμε στη γη. Η γη είναι η μάνα μας. Απ’ αυτήν πλαστήκαμε και σ’ αυτήν θα καταλήξουμε. Εγκαταλείψαμε τη γη και συγκεντρωθήκαμε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, θα δώσουμε ζωή στον εγκαταλελειμμένο τόπο μας, θα αποφορτιστούν οι μεγάλες πόλεις, θα μειωθεί η ανεργία, τα καλά θα είναι πολλαπλά. Ότι κάνω, το κάνω για να παρακινήσω και για να παραδειγματίσω. Όχι γιατί είμαι τρελός ή για το φαίνεσθαι. Παράλληλα, με αυτούς τους αγώνες μας, περιφρουρούμε και αξιοποιούμε τη μοναστηριακή περιουσία, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της καταπατήθηκε, χάθηκε και την ρήμαξαν. Επιπλέον, απ’ την παραγωγή ή απ’ τα εισοδήματα, βοηθούμε τα Ιδρύματά μας και τους ανήμπορους αδελφούς μας “.

Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ομάδα τριάντα εθελοντών κληρικών και λαικών, συνεργατών του μακαριστού Αρχιερέα, κατόπιν ευλογίας του Τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, έγινε η δενδροφύτευση των ελαιοδέντρων, όπως είχε προγραμματίσει ο μακαριστός Δεσπότης.

πηγή φωτό: Χρ. Μπήτας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More