Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα εξωτερικά ιατρεία και ιδιωτικό ασθενοφόρο στην υπηρεσία των ασθενών του ΓΝ Διδυμοτείχου

Τέσσερεις διαφορετικές υπηρεσίες παροχής υγείας, ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά από ανακοινώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Κώστα Βαφειάδη.

Πιο συγκεκριμένα ξεκινά η απογευματινή βάρδια στον Αξονικό τομογράφο αποσυμφορίζοντας  όλα τα μεγάλης αναμονής ραντεβού στο Νοσοκομείο .

Επίσης από αύριο Τρίτη στις 8  το πρωί ξεκινούν τα εξωτερικά ιατρεία Παθολογίας και Ψυχιατρικής, ενώ γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την διοίκηση  του Νοσοκομείου να ξεκινήσει η συνεργασία με ιατρό Νευρολόγο ο οποίος θα εκτελεί και εξωτερικά ιατρεία αλλά και θα νοσηλεύει  περιστατικά στο Νοσοκομείο όπως γινόταν επι διεύθυνσης του συνταξιοδοτηθέντος  πλέον κυρίου Ασημή.

Ήδη ο νευρολόγος έχει βρεθεί απλά αναμένεται η σχετική έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Στις διεκδικήσεις εντάσσεται ακόμη και η  προσπάθεια στελέχωσης του Νοσοκομείου με ένα τρίτο Παθολόγο ενώ έχει ήδη υπογραφεί και η πρόσληψη ενός επικουρικού Μικροβιολόγου .

Ο κ Βαφειάδης σχολιάζοντάς την τελευταία ΠΝΠ για την λειτουργία  των ΕΚΑΒ μετα τις σχετικές ελλείψεις και αδυναμίες που υπάρχουν τόνισε ότι κάτι τέτοιο είχε προβλεφθεί στο ΓΝ Διδυμοτείχου αφού είχε υπογραφεί σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο τις απογευματινές ώρες 3-11μμ  και  τις ημέρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή θα διακομίζει όσους ασθενείς παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο κάτι που δεν γινόταν με ευκολία μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρέμεναν μέσα δημιουργώντας συμφόρησή στην εξεύρεση κενών κλινών.

Με το ίδιο ασθενοφόρο κάθε Πέμπτη θα γίνεται η διακομιδή προς και από το Νοσοκομείο ασθενών που χρειάζεται να το επισκέπτονται για τον σχετικό επανέλεγχο.

Όλες οι διακομιδές γίνονται με την οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου και όχι των πολιτών.

Κώστας Βαφειάδης (διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου Διδυμοτείχου)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More