Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πολιτική αντιπαράθεση με τις συγκροτήσεις των ψηφοδελτίων (video)

Στο δρόμο προς τις κάλπες η συγκρότηση των ψηφοδελτίων πυροδοτεί πολιτική σύγκρουση. Αφορμή, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη Σοφία Νικολάου αλλά και η ανοιχτή διαφωνία του Παύλου Πολάκη για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Στο μεταξύ το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των ψηφοδελτίων του και ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Βόρειο τομέα Αθηνών.

Σήμα συνέχισης του κυβερνητικού έργου -με έμφαση στην κοινωνική ατζέντα- μέχρι και την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου και ενώ τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια έχουν κλειδώσει κατά 90%, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς.

Ανοικτή ομιλία στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το κυβερνητικό επιτελείο να εμφανίζεται αισιόδοξο για ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, στη δεύτερη Κυριακή.

«Είναι φανερό ότι ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης στερείται θετικής πρότασης. Η συγκολλητική τους ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από το μένος τους για τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση απαντά με την πολιτική της και οι πολίτες έχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα μπροστά τους για να συγκρίνουν, να κρίνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει ευρύ κύκλο περιοδειών σε όλη χώρα και ενώ το 75% των ψηφοδελτίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φύγει το συντομότερο αυτή η καταστροφική δεξιά με ακροδεξιούς κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη; Και αν ναι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση»;

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για πόρισμα του ΣΔΟΕ που φερέται να εμπλέκει τη Σοφία Νικολάου με απευθείας αναθέσεις που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ. Η ίδια προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη, με την Κουμουνδούρου να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό.

«Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Αν όχι, οφείλει να την διαγράψει σήμερα κιόλας», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Νικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε μία σιβυλλική δήλωση.. Στον αντίποδα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιάννη Μπρατάκο που -έτερο δημοσίευμα- τον ενέπλεκε σε ζήτημα μη καταβολής εργοδοτικών εισφορών.

«Οι οφειλές είναι ρυθμισμένες και εκτελούνται κανονικότατα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα. Όχι με τον κ. Μπρατάκο, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Τελεία. Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας σας, την αδικεί. Η κατάρτιση των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα Πρωτοδικεία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Λήξαν θεωρεί η Κουμουνδούρου το εσωκομματικό μέτωπο που παρ’ ολίγον να ανοίξει ο Παύλος Πολάκης για τη μη-υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη, στα Χανιά, καθώς, αν και το σχοινί τεντώθηκε, ο βουλευτής προχώρησε σε αναδίπλωση, μετά και το αυστηρό τελεσίγραφο της ηγεσίας.

«Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, υπάρχουν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, τελεία και παύλα και προχωράμε», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αλλαγή κυβέρνησης με ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ, ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζο να αναφέρει μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 πως: «Αυτό κατατείνει σε μία κυβέρνηση που θα έχει προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο. Είναι σαφές ότι σε μία Κυβέρνηση η οποία θα δεχθεί όλες αυτές τις προτεραιότητες, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό του στον βόρειο τομέα Αθηνών. Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας: «Μόνοι τους και όλοι μας! Τέρμα οι διπλοί εκβιασμοί! Κάτω τα ψευτοδιλήμματα! Μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια!».

«Οι προεκλογικές και μετεκλογικές “αποστασίες”, όπως και οι υπόγειες συμφωνίες για “διαμοιρασμό της εξουσίας”, συνιστούν κίνδυνο για την Ελλάδα και την δημοκρατία», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Η Συμμαχία για τη ρήξη είναι γεγονός» δηλώνει το ΜέΡΑ25 μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More