Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Σμύρνη: «Είναι καλό παιδί ο 18χρονος – Προσπάθησε να συνεφέρει τον αδερφό του» λέει ο παππούς των δύο νεαρών

Δεν χωράει ο νους τα όσα εκτυλίχθηκαν στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης, όπου ο 18χρονος σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του, για μια μπλούζα. Ο 18χρονος που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρίθεση και την Παρασκευή (29/12) θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως είχε σπασμένο χέρι και στην προσπάθεια του να αμυνθεί στις γροθιές του αδερφού του, άρπαξε το ψαλίδι και του το κάρφωσε στο στήθος.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες-ντοκουμέντα από το ψαλίδι από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 16χρονος. Στην κουζίνα, διακρίνονται οι γάζες και τα ιατρικά υλικά με τα οποία οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή το νεάρο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένα ρούχα, τα οποία ήταν και η αφορμή του μοιραίου καβγά, ενώ μπροστά από τη μπαλκονόπορτα της τραπεζαρίας υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία σε βάρος του αδελφού του. «Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ο, τι έγινε», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Νέα Σμύρνη: Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια, λέει η σύντροφος του 18χρονου αδελφοκτόνου

«Του έκανε ΚΑΡΠΑ»

Το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία, όπου βρήκαν τον 16χρονο σε μια λίμνη αίματος και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

«Είδα το ασθενοφόρο και ανέβηκα πάνω και είδα το παιδί στη κουζίνα αναίσθητο και του κάνανε ΚΑΡΠΑ» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο παππούς των νεαρών.

«Δεν είδα τίποτα. Σκόπιμο δεν ήταν και προσπαθούσε να του γυρίσει τη γλώσσα. Απο ό, τι άκουσα – δεν ξέρω ακριβώς – του έκανε ΚΑΡΠΑ ο αδερφός του. Είχε τρελαθεί το παιδί ήταν άσπρο σαν πανί, ο αδερφός, ο οποίος σας είπα ήτανε η κακιά στιγμή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Προσπαθούσε να τον συνεφέρει», πρόσθεσε.

Ο 18χρονος, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, έπειτα από καβγά με τον ανήλικο αδελφό του για μια μπλούζα, τον κυνήγησε μέσα στο σπίτι και φέρεται να τον κάρφωσε με το ψαλίδι στο στήθος, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να χάσει τη ζωή του.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι εγκληματίας στυγνός, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει γιατί δεν είχαν ούτε υπηρεσιακό όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».

Οι εντάσεις και οι καβγάδες

Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δείχνουν πως το τραγικό περιστατικό ήταν η κατάληξη μιας ήδη τεταμένης σχέσης ανάμεσα στα δύο αδέλφια.

«Αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα πάνω σε τσακωμό. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα, γι’ αυτό ζητώ από τη δικαιοσύνη την επιείκειά της γιατί το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια», υποστήριξε η μητέρα των δύο αδερφών.

Λίγα κεριά, σημειώματα και μία μπλούζα άφησαν συμβολικά κοντά στο σπίτι του 16χρονου, οι δικοί του άνθρωποι.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More