Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Tο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες, όπως λέει, θα περιορίσουν την πρόσβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι κυρώσεις αφορούν 22 άτομα και επιχειρήσεις εκτός Ρωσίας «που υποστηρίζουν την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, καθώς και 3 ρωσικές εταιρείες που εισάγουν ηλεκτρονικά στοιχεία ζωτικής σημασίας για τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι 25 νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν άτομα και επιχειρήσεις στην Τουρκία, το Ντουμπάι, τη Σλοβακία και την Ελβετία οι οποίες “υποστηρίζουν τον παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία”.

Μεταξύ αυτών που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι:

Δύο επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Τουρκία, η Turkik Union και η Azu International, για το ρόλο τους στην εξαγωγή μικροηλεκτρονικών στη Ρωσία που είναι απαραίτητα για τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC με έδρα το Ντουμπάι, για το ρόλο της στην προμήθεια drones και εξαρτημάτων για drones στη Ρωσία.

Ο Σλοβάκος υπήκοος Ashot Mkrtychev, για τη συμμετοχή του σε απόπειρα συμφωνίας όπλων μεταξύ της Βόρειας Κορέας (ΛΔΚ) και της Ρωσίας.

Ο Ελβετός υπήκοος Anselm Oskar Schmucki, για τον ρόλο του στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ρωσίας, μεταξύ άλλων μέσω της εργασίας του ως επικεφαλής του γραφείου της DuLac Capital Ltd στη Μόσχα.

Επιπλέον, οι νέες κυρώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στοχεύουν το Ιράν και τη Λευκορωσία. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:

– Ιρανούς ιδιώτες και οντότητες που εμπλέκονται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή UAV drones για την Επαναστατική Φρουρά (IRGC).

– Λευκορωσικούς αμυντικούς οργανισμούς που συνδέονται με την κατασκευή στρατιωτικής τεχνολογίας για το καθεστώς της Λευκορωσίας, το οποίο έχει διευκολύνει άμεσα τον παράνομο πόλεμο του Πούτιν.ν Το Ιράν είναι υπεύθυνο για τον εφοδιασμό της Ρωσίας με drones καμικάζι που χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας.

«Μαζί με τους εταίρους μας στο G7, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επανειλημμένα καλέσει τρίτα μέρη να σταματήσουν αμέσως να παρέχουν υλική υποστήριξη στην επιθετικότητα της Ρωσίας διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν σοβαρό κόστος», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

«Η ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι πολύ περιορισμένη και επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στη διατήρηση του πολέμου. Χωρίς πρόσβαση σε δυτικά εξαρτήματα, ο ρωσικός στρατός αγωνίζεται να παράγει επαρκή εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας και τώρα ψάχνει απεγνωσμένα για ξένο οπλισμό. Η Ρωσία πρέπει ήδη να κινητοποιήσει τανκς της σοβιετικής εποχής και να μαζεύει καταψύκτες κουζίνας για τσιπς χαμηλής ποιότητας», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More