Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο άλμα στην οικοδομική δραστηριότητα

Νέα μεγάλη αύξηση κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα το φετινό Μάρτιο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κατασκευαστικός τομέας δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από τις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στις τιμές των οικοδομικών υλικών.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, μόνο το μήνα Μάρτιο καταγράφηκε αύξηση 34,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 64,4% στην επιφάνεια και 65,9% στον όγκο.

Την έκρηξη που παρατηρείται στις ιδιωτικές κατασκευές, πυροδοτεί η αυξημένη ζήτηση από την αγορά. Η αδυναμία της προσφοράς να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, οδηγεί, αναπόδραστα, σε άνοδο των τιμών διάθεσης στα ακίνητα.

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στα δημόσια έργα, λόγω των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, αν και υπάρχουν και προβλήματα που απειλούν να φρενάρουν τη δυναμική, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Λεωνίδας Λιάμης.

Το τελευταίο εξάμηνο, πάντως, όπως λένε οι έμποροι οικοδομικών υλικών, αλλά και οι κατασκευαστές παρατηρείται σταθεροποίηση τιμών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More