Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκη Δημητρίου: Δεκάδες οι απλήρωτοι συμβασιούχοι σε Εφορείες Αρχαιοτήτων

Ως πολύ σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα που έχει πανελλαδική διάσταση χαρακτήρισε αυτό της καθυστέρησης πληρωμών των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού η πρόεδρος του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ Νίκη Δημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Από τότε που υπάρχουν συμβασιούχοι υπάρχουν και απλήρωτοι εργαζόμενοι. Μάλιστα έχουμε και τους πρώτους συναδέλφους που βγαίνουν σε σύνταξη μετά από 20 και 30 χρόνια’’ ανέφερε η κ Δημητρίου.

Η πρόεδρος του Σωματείου μίλησε για ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης, Υπουργείου Πολιτισμού ,Περιφερειών και εμπλεκόμενων φορέων όταν ζητούνται  εξηγήσεις χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τελευταία απάντηση του ΥΠΠΟ κυνική.

‘’Πάλι καλά που είναι μόνο τόσα τα έργα!‘’ μας είπαν κατά τη συνάντηση του Σωματείου με υπεύθυνους του ΥΠΠΟ αρχές Απρίλη ,όταν απαιτήσαμε απαντήσεις για απλήρωτους συναδέλφους  ημέρες Πάσχα σε δέκα τουλάχιστον έργα πανελλαδικά ,όσα τουλάχιστον εμείς γνωρίζαμε’’ υπογράμμισε η κ Δημητρίου.

‘’Αντί να σκύψει η κυβέρνηση και να δώσει λύση στο πρόβλημα, ιδιαίτερα σήμερα με την ακρίβεια και τους παγιωμένους στα ίδια επίπεδα μισθούς νομιμοποιεί αρχαιότητες ,προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, διευκολύνει αναθέσεις σε ιδιώτες και εργολάβους αλλάζοντας ακόμα και την νομοθεσία, μετατρέπει Μουσεία σε ΝΠΙΔ’’, σημειώνει η κ.Δημητρίου.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της στις τεράστιες ελλείψεις και την υποστελέχωση των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε βαθμό που όπως τόνισε “δεν υπάρχει δυνατότητα να βγουν  ακόμα και οι μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση «Σφαγεία» της Κω  πληρώθηκαν μόλις δυο μέρες πριν από το Πάσχα τους μισθούς Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποπληρωθούν οι επόμενοι μήνες .

‘’Η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Δωδεκανήσου μαζί με αυτή της Θεσ/νίκης είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που οι συνάδελφοι μας πληρώνονται μετά από 5 και 6 μήνες’’ πρόσθεσε η πρόεδρος του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις για μόνιμες προσλήψεις και αξιοπρεπείς μισθούς .

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More