Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκος Ανδρουλάκης από Πειραιά: Οι εκλογές ευκαιρία νέας αρχής για το λαό

Με καταστηματάρχες και εμπόρους στην αγορά του Πειραιά, όπου περιοδεύει σήμερα συνομίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στη συνέχεια συναντάται με τον Δήμαρχο Γιάννη Μόραλη. Στις δηλώσεις του επισήμανε πως οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για νέα αρχή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στo ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που θέτει νέες δικλείδες ασφαλείας για να αποτραπεί η κάθοδος του μορφώματος στις εκλογές, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ ψήφισε αξιακά από θέση αρχής για να κλείσει κάθε παράθυρο συμμετοχής σε μια καταδικασμένη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση» και επέκρινε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν μπόρεσαν σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την δημοκρατία να ομονοήσουν. Αναφέρθηκε και στην Οικονομία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ «σε μια απόφαση αλλαγής». Για το θέμα των debate είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί για ένα debate προγραμματικών θέσεων και όχι για debate τοξικής σύγκρουσης.

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για κόμμα Κασιδιάρη : «Δεν μπόρεσαν σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την δημοκρατία να ομονοήσουν»

«Οι εθνικές εκλογές που έρχονται είναι μια σημαντική ευκαιρία για να μια νέα αρχή για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να βρίσκεται υπό ομηρία δύο αμετανόητων συστημάτων εξουσίας που εκπροσωπούνται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα ακόμη και στο κορυφαίο ζήτημα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς που είναι να ομονοήσουν για το πώς θα εμποδίσουμε την εγκληματική οργάνωση του νεοναζισμού να υπονομεύσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα δεν μπορούσαν να βρουν μια κοινή λύση» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε «Ο μεν κ. Μητσοτάκης τρία χρόνια ενώ έχει καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή επέτρεπε να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και ήρθε στο παρά πέντε να νομοθετήσει και ο κ. Τσίπρας δεν έχει το θάρρος να ψηφίσει το νόμο που θα εμποδίσει τη συμμετοχή των ακροδεξιών φονιάδων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θέλοντας προφανώς να ψαρέψει ψήφους»

Για την θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε «Εμείς στεκόμαστε αξιακά θεσμικά γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοκρατική παράταξη και με τη Φώφη Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και σήμερα μείναμε, σταθήκαμε εμπόδιο και ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό για το πως αυτή η εγκληματική οργάνωση υπονόμευσε τους θεσμούς, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε ανθρώπους, δολοφόνησε, χρησιμοποιώντας ακραίες πρακτικές – δολοφονικές πρακτικές, αλλά και σήμερα ψηφίσαμε και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων όταν κάποιοι άλλοι κάνουν δυστυχώς παιχνίδια μικροκομματικά».

«Μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά – Λυτρωτική λύση σε ιδιωτικό χρέος και κόκκινα δάνεια»

Όσον αφορά στην οικονομία, επισήμανε πως τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. «Το ιδιωτικό χρέος ακόμη και ο πληθωρισμός ενώ μειώνεται, αυξάνεται στα τρόφιμα και το ζει σήμερα κάθε νοικοκυριό σε όλη την Ελλάδα πριν τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Γι’ αυτό λοιπόν εμείς προτείναμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και βέβαια μία δίκαιη λύση, μία λυτρωτική λύση για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Μητσοτάκης τίποτα από αυτά δεν ακολούθησε γιατί πολύ απλά επιτρέπει σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού. Είμαστε η μόνη χώρα που την κρίση την ενεργειακή την πλήρωσε μόνο ο ελληνικός λαός, μόνο ο λαός της και όχι ισχυρά συμφέροντα, παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι οι οποίοι έμαθαν χειμώνα ή καλοκαίρι να κερδίζουν δισεκατομμύρια και όλα αυτά από τους φόρους του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό λοιπόν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές έχει ο ελληνικός λαός την ευκαιρία να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη για να έχουμε πραγματικά μία απόφαση αλλαγής, μια νέα σελίδα δικαιοσύνης και προοπτικής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Για Debate με όλους τους αρχηγούς: «Ναι σε Debate προγραμματικών θέσεων και όχι τοξικής σύγκρουσης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως είναι θετικός σε «Debate προγραμματικών θέσεων και όχι debate τοξικής σύγκρουσης. Θα είμαστε εκεί με τον προοδευτικό μας λόγο, με τις αξίες μας, με τις θέσεις μας για να δεσμευτούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που πρέπει να πάει η Ελλάδα και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια να φτιάχνουν τοξικά δίπολα που δεν υπηρετούν τη χώρα, δεν υπηρετούν το λαό παρά μόνο διχάζουν και δημιουργούν εκ νέου νέα προβλήματα. Θα είμαστε εκεί δυνατοί για να στείλουμε μήνυμα νίκης στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More