Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίκος Παπαπέτρος: Στο δήμο Βόλου αναμετρώνται ο πολιτισμός απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα

Το μήνυμα ότι οι Βολιώτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν τον πολιτισμό και την ελεύθερη έκφραση του λόγου, απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, με δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 9 το πρωί, στο δημοτικό σχολείο Ανακασιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε: 

«Η εκλογική διαδικασία είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και δημοκρατικό καθήκον. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους πολίτες του Βόλου να προσέλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στον Δήμο Βόλου δεν κρίνεται απλά η εκλογή του δημάρχου, κρίνεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο εξουσίας που διεισδύει στην οικονομική ζωή και ελέγχει την πόλη. Ένα μοντέλο βιαιότητας, βαρβαρότητας απέναντι στη δική μας πρόταση που είναι η πρόταση του πολιτισμού και του διαλόγου. Η πρόταση της ελεύθερης έκφρασης του λόγου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς, ο κ. Παπαπέτρος αναγνώρισε ότι για τους συγκεκριμένους συμπολίτες δεν προέχει αυτή τη στιγμή η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αλλά η καθημερινότητα και η επιβίωσή τους. Τους κάλεσε, ωστόσο, να προσέλθουν στην κάλπη, επισημαίνοντας ότι από την επιλογή που θα κάνουν, θα κριθεί και το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα. 

«Είμαστε αυτοί που υποσχόμαστε επάνοδο στην κανονικότητα και τη φυσιολογική ζωή της πόλης, ενάντια στη βία και ενάντια σε μια ανάπτυξη που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό πολιτισμό της πόλης», είπε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More